Cum s-a petrecut retragerea premiilor obtinute de Grey si GMP la AdPrint 2009

Astazi au fost retrase premiul si trofeul Bronze Team luate de Grey la AdPrint 2009 cu campania "Clicknet - Internet. How fun?" datorita diferentelor "dintre executiile traduse in limba engleza si inscrise in competitie si cele care au fost publicate in limba romana", dupa cum precizeaza comunicatul Millenium Communications.

Sesizarea facuta de mine a inceput cu un apel la comunitatea IQads pentru a gasi un print publicat din campania Clicknet, intrucat varianta gasita de mine in revista Republik nu avea ilustratii identice.

Apoi Claudiu Dobrita (Creative Director, Grey) a explicat intr-un buzz de ce sunt diferite executiile: pentru ca au existat mai multe variante si pentru ca au fost facute de mana de catre ilustratori si apoi scanate.

Am descoperit azi alte doua printuri in romana din aceeasi campanie si le-am expus spre vizionare si comparatie. Mai pe seara am primit de la Claudiu Dobrita o poza cu printul Rock-Paper-Scissors, publicat in limba engleza, avand un singur element diferit fata de cel inscris la festival. Apoi a venit comunicatul de la Millenium, cu decizia juriului de a retrage premiul si nominalizarile.

Retragerea premiului obtinut de GMP pentru campania "Apa Nova - De de iubim Bucurestiul" s-a datorat insa datei de lansare a campaniei (2007), care o facea neeligibila. Anuntasem anul lansarii inca din noaptea galei, pe blogul IQads. GMP si Millenium si-au expus pe rand pozitiile in legatura cu dificultatile tehnice intampinate de agentie la inscriere.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


VML

VMLY&R a preluat FRACTAL Communications, agentia locala parte din WPP, si se alatura  VMLY&R Commerce pentru a oferi brandurilor o experienta conectata.  Preluarea agentiei locale de catre... vezi detalii »

Festivaluri

Sectiune

Dictionar


Comentarii

Vand_ciorapi_cu_2_fete pret_avanta...nu prea
acum 15 ani
nu te cred!
Dan mathewson
acum 15 ani
good boys- juriu cu coloana vertebrala in 2009!!

felicitari pt atitudine- lucrarile inscrise nu se inscriu pe genunchi..

BEST

Dan mathewson
acum 15 ani
se spala si premiile- ca si in fotbal balkanic,

bancul cu cioara vopsita trebuie reinventat- ego-ul e prea mare aici!! Noroc cu internet- mai exista inspiratie gratis

marta smarta
acum 15 ani
chiar asa?

copy-ul si ideea sunt la fel de valide chiar si cu modificarile in cauza.

c'mon! bravo alex! bravo bob!

si voi romanilor carcotasi... macar sa vi se retraga niste premii.

EmilC
acum 15 ani
...faci un articol de genul asta? de ce esti brusc, politicoasa? cum adica au fost retrase pt ca erau executii diferite? sa le retraga pt ca nu au fost publicate in viata lor vreodata, pe bune!!!
Eduard Gherasim
acum 15 ani
Problrema e alta... desi Grey si GMP inca sunt castigatori morali, nimeni nu va mai tine minte incidentul asta si faptul ca au avut premiile retrase in 3-4 ani.. pentru ca istoria tine minte doar castigatorii... OFICIALI in cazul asta.

Asta e adevarata problema... exact cum nimeni nu mai tine minte ce meciuri importante am pierdut pentru ca arbitrii ne-au dezavantajat, desi la acel moment toat tara era in clocot de nervi, toti strigau pe la stiri... si pana azi, noi am uitat asta.

Acum intrebarea e... vor trece Grey si GMp de partea baricadei cu NEXT si CAP in ceea ec priveste concursurile astea publicitare?

marius bartis
acum 15 ani
...demersul...
Ana Militaru
acum 15 ani
n-am facut decat sa scriu care a fost decizia juriului


Branded


Related