[Comunicare ca la carte] Claudiu Dobrita: Publicitatea ca job s-a comoditizat, a devenit mai mult “treaba” si mai putin “coolness”, ceea ce e foarte bine in esenta

[Comunicare ca la carte] Claudiu Dobrita: Publicitatea ca job s-a comoditizat, a devenit mai mult “treaba” si mai putin “coolness”, ceea ce e foarte bine in esenta

Muschii creativi se flexeaza cel mai bine in situatii-limita, crede Claudiu Dobrita, Executive Creative Director TheNew/McCannPR. Si-a inceput odata un curs cu imaginea varfului K2, al doilea cel mai inalt munte din lume. Si a vorbit despre motivatie. De fapt, asa isi incepe de obicei cursurile, pornind de la o imagine. Apoi continua cu exemple de big ideas si strong insights exemplificate in campanii iconice - o structura de curs pe care am intalnit-o si la alti respondenti din seria noastra.

Claudiu a predat timp de 6-7 sezoane la Scoala ADC si asteapta noul format. Spune ca rolul lui in fata studentilor este doar sa inspire. Efortul le revine lor, pentru ca mai mult decat teoria, conteaza cultura pe care si-o formeaza: "ca sa poti spune o poveste, trebuie fie sa fi trait, fie sa fi citit. Cel mai bine, din amandoua". Iar povestile in sine, nu sunt suficiente, e nevoie si de strategii concrete.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


VML

VMLY&R a preluat FRACTAL Communications, agentia locala parte din WPP, si se alatura  VMLY&R Commerce pentru a oferi brandurilor o experienta conectata.  Preluarea agentiei locale de catre... vezi detalii »

Dosare editoriale

Branduri

Subiecte

Sectiune



Branded


Related