Futurelab si Daedalus Group lanseaza primul Studiu de Referinta Net Promoter Score® pentru piata de larg consum din Romania

Futurelab, in colaborare cu Daedalus Group, lanseaza astazi primul studiu de referinta Net Promoter Score (NPS) pentru piata din Romania. Acest raport arata cat de dispusi sunt consumatorii romani sa recomande branduri de top.

Valoarea Net Promoter Score pentru o companie este bazata pe probabilitatea ca un consumator sa recomande un produs sau serviciu al companiei, pe o scala de la 0 la 10. NPS este calculat ca diferenta dintre procentajul consumatorilor care sunt Promotori (valorile 9-10 pe scala) si procentajul celor care sunt Detractori (valorile 0-6 pe scala).

Pentru majoritatea brandurilor, se poate face o corelatie directa intre scorul NPS si performanta afacerii, intrucat consumatorii care sunt dispusi sa recomande un produs sau serviciu sunt mai loiali si mai profitabili pentru companie decat consumatorul mediu. In numeroase companii multinationale, NPS a devenit indicatorul preferat de catre executivii care cauta sa impulsioneze loialitatea consumatorilor si sa asigure cresterea afacerii.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Ogilvy Romania

Ogilvy România face parte din rețeaua internațională Ogilvy si oferă pietei din Romania următoarele arii de expertiză, la nivel integrat: strategie de brand, advertising, customer engagement, PR & Influence... vezi detalii »

SectiuneRelated