Se apropie Kinofest, primul festival international de film digital din Romania

Peste 400 de scurtmetraje din 20 de tari s-au inscris in cele 3 competitii Kinofest, pe parcursul unui proces care a durat 9 luni. Filmele finaliste, care vor fi proiectate in cadrul festivalului, vor fi anuntate pe 14 octombrie, o data cu programul festivalului, pe Kinofest.com.

Cea de-a treia editie a Kinofest, primul (si singurul) festival international de film digital din Romania, are loc intre 22 si 24 octombrie, la The Light Cinema, primul cinematograf integral digital din Europa. Festivalul, realizat cu sustinerea IQads, va reuni cele mai premiate scurtmetraje digitale, cu scopul promovarii si popularizarii filmului digital si a noilor viziuni in media, tehnologie si arte vizuale.

"Digitalul reprezinta noua tendinta in arta cinematografica. Suportul, practic nelimitat, ofera regizorilor libertatea de a trage oricate duble e necesar. Cu alte cuvinte, "pe digital, filmezi pana iese perfect!". La Kinofest ne straduim sa aducem deopotriva scurtmetrajele digitale premiate in competitii internationale si productiile noi, inscrise pentru prima data intr-un festival, dar cu potential de a le egala si chiar depasi pe cele deja recunoscute", declara Valentin Partenie, directorul festivalului.

Fiecare zi de festival va gazdui o competitie de scurtmetraje din genurile: animatie, fictiune si micromovie.

In plus, in prima zi de festival, Kinofest va gazdui competitia paralela de scurtmetraje AVON Movie for Life. Parte a campaniei AVON pentru prevenirea cancerului la san, competitia provoaca realizatorii de film la crearea unor scurtmetraje care sa ilustreze cat mai bine mesajul "Afla ca esti bine!". Filmele mai pot fi inscrise in competitie pana pe 20 octombrie, prin intermediul Transfer.ro si prin posta. Scurtmetrajele vor putea fi apoi vizionate in premiera in prima zi a Kinofest, intitulata Movie for Life, fiind votate live la festival de juriul oficial al competitiei si de catre publicul Kinofest iar apoi, online, de catre publicul larg.

Mai mult decat atat, pe langa competitii, programul va include si proiectii speciale de film cu productii din avangarda internationala, multe fiind difuzate in premiera pentru Romania si concerte, care includ combinatii inedite de performance live, instrumente muzicale digitale si visuals sincronizate cu muzica.

Persoanele care doresc sa participe la Kinofest isi pot achizitiona biletele sau abonamente de pe TicketPoint.ro, din magazinele Diverta selectionate sau de la casieriile The Light Cinema.

Kinofest este primul (si singurul) festival international de film digital din Romania. Avand misiunea de a promova arta digitala in randul publicului larg, prin intermediul filmului independent, al creatiei video si new media, Kinofest isi propune sa sustina tinerii producatori si artisti de film, dar si creatiile lor - film, muzica si productii vizuale.

Kinofest este un eveniment sustinut de IQads si gazduit de The Light Cinema, realizat cu sprijinul AVON Cosmetics Romania, avandu-i ca parteneri pe: Rama si Auto1one. Conceptul creativ al campaniei de comunicare a Kinofest 2009 a fost dezvoltat de Rusu + Bortun Brand Growers™, fiind produs cu sprijinul Comitetul Central, Carioca, Grafica si Tipar.

Partenerii media ai Kinofest 2009 sunt: Radio Guerrilla, Trilulilu, Tabu.ro, 24-FUN, Zoom, Metropotam, Feeder.ro, CinemaRx.ro, Academia Catavencu, Smark, Realitatea.net, Port.ro, Cocor MediaChannel, Elevate, OOPS Media, Cinemagia, Filmetari.com, Cotidianul.ro si The Money Channel, iar data carrier este Transfer.ro.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Grafica si Tipar

Grafică şi Tipar este poziţionată ca o agenţie de producţie creativă, cu expertiză în conceperea şi producerea de materiale pentru campanii de marketing şi comunicare. Activitatea noastră se desfăşoară... vezi detalii »

Elevate Office Group

Cu o istorie de 10 ani, Elevate este una dintre cele mai dinamice agentii de indoor advertising. Dupa ce a introdus publicitatea in lift in Romania, Elevate implementeaza campanii de comunicare indoor in Bucuresti si... vezi detalii »

SectiuneRelated