Armata, biserica si publicitatea, cele mai credibile domenii profesionale in Romania

Pompierii sunt grupul profesional care se bucura de cel mai inalt grad de incredere in randul populatiei atat in Romania, cat si la nivel international - 91%, respectiv 94%. Totusi, la noi aceasta categorie profesionala este in scadere cu 4 procente fata de 2008. A doua profesie in topul increderii in tara noastra este cea de postas (89%), urmata de cea de cadru militar, cu aproape 88%, de profesor sau de reprezentant al bisericii (86%).

La capatul opus al topului se afla politicienii, cu doar 11%, in scadere cu 3 procente fata de acum 2 ani, bancherii (28%, si ei cu 8 puncte procentuale mai putin decat in anul 2008) sau managerii marilor companii (39%). Daca primele doua categorii au suferit deteriorari in privinta reputatiei, situatia managerilor este destul de fluctuanta (o scadere fata de 2008, cand inregistrau 46%, dar o crestere comparativ cu anul trecut cand se situau la nivelul de 33 de procente). Alte profesii care in Romania au castigat increderea populatiei in comparatie cu 2009 sunt avocatii (42% fata de 35% anul trecut), militarii (88% fata de 82%) sau oamenii din domeniul publicitatii (50% versus 46%).

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Sectiune



Branded


Related