7 artisti deseneaza skyline-ul bucurestean in Fabrica, la primul eveniment PUMA Social Store

7 artisti deseneaza skyline-ul bucurestean in Fabrica, la primul eveniment PUMA Social Store

La doua saptamani de la inaugurarea PUMA Social Store in Fabrica, spatiul va gazdui primul eveniment din seria PUMA Inspiration Shot. Joi, pe 13 iunie, incepand cu orele 20:00, Ana Maria Grigoriu + Stelian Dobrescu aka LOOT Design (graphic design), Octav Ungureanu a.k.a. Smoking Cool Cat (comics), Octavian Campeanu a.k.a Vian Peanu (typography), Alexandru Nimurad (fashion), Ioana Sopov (ilustratie) si Serban Mocanu a.k.a Potop (design) vor crea propria viziune de Bucharest Skyline si vor invita publicul doritor sa li se alature.

Evenimentul isi propune sa puna in context povestea spatiului, al carui design reinterpreteaza motivele traditionale romanesti intr-un loc aflat in centrul Bucurestiului si in acelasi timp, la intrarea in cartierul Rahova, o zona aflata la intersectia unor influente culturale contradictorii.

Tema primului eveniment este asadar Bucharest Skyline, asa cum il vezi tu. Artistii profesionisti si cei amatori sunt invitati sa se joace cu ilustratii, cu litere, cu comics sau cu orice alt fel de desene pe un canvas neconventional: plasele de panza PUMA Tote Bag Natural, transformate pentru o seara in suportul ideilor artistilor. Sacosa de panza este facuta in Kenya, din bumbac 100% organic, iar participantii vor putea desena linia orizontului bucurestean fie 100% cu ideile lor, fie inspirandu-se din stencil-urile create de artistii invitati.

Publicul care li se va alatura va putea participa la experienta desenului pe panza fara nevoia unei experiente prealabile in domeniu, gasind la fata locului atat uneltele, cat si ajutorul pentru a putea desena.

Despre artistii din PUMA Social Store
Ana Maria Grigoriu si Stelian Dobrescu
formeaza LOOT, un studio independent de graphic design si ilustratie. Bazandu-se pe principiul Guts & Understanding, LOOT isi extrage energia din obiceiurile, impresiile, viziunile si cultura contemporana si incearca sa pastreze o atmosfera de comitet intr-un mediu deseori potrivnic aspiratiilor marete.

Octav Ungureanu vine din lumea benzilor desenate, e redactor si storyboard artist la revista "Harap Alb continua", singura revista profesionista de benzi desenate din Romania, e coordonatorul revistei Comics, unde a publicat peste 70 de autori si anul acesta pregateste cea de-a doua editie  Bucuresti ComicsFest. In putinul timp liber el deseneaza pentru blogul sau de comics smokingcoolcat.blogspot.com, dar cel mai mult ii place sa deseneze oamenii de pe strazile Bucurestiului sau de la metrou, pregatind chiar un album cu toate aceste personaje. Octav a ales sa deseneze comics pentru ca ii place sa faca oamenii sa zambeasca.

Alexandru Nimurad este un tanar designer din Bucuresti, care a studiat atat arhitectura, cat si fashion designul. Educatia sa atinge insa si graphic designul si ilustratia, avand numeroase colaborari cu agentii de publicitate, artisti si designeri din Romania. Ilustratiile sale au fost expuse  la MoMA Bucharest in 2010 si in cadrul Avanpremiere Fashion Fest 2011.

Ioana Sopov este ilustrator si graphic designer freelance. Prin al doilea an de Ion Mincu s-a incurcat cu ilustratia, cu care a avut mai mult decat o simpla aventura. Experimenteaza mult in desen si cauta inspiratia in tot ceea ce vede si citeste, avand o inclinatie pentru amazoane si animalele lor de companie.

Vian Peanu este absolvent de Jurnalism, dar a ales sa se exprime creativ mai mult vizual decat in cuvinte. Totusi, tot cu litere si cuvinte petrece mare parte din timp, cand nu este Art Director-ul de la job. Face typography, graphic design si ilustratie si de vreun an a infiintat cu niste tovarasi The Type Collective – modul prin care ei vor sa promoveze designul de litera in Romania. Mai picteaza si mai face din cand in cand si cate-o jucarie urbana.

Serban Mocanu a.k.a POTOP are 23 de ani si face Art Direction la Saatchi & Saatchi, dar si freelance in afara jobului: design, ilustratie, fotografie si multe altele. Curios din fire si pasionat de pop culture si folclor, a explorat cate putin din toate in proiectele sale.

Despre PUMA Social Store din Fabrica
PUMA Social Store din Fabrica  este primul magazin dedicat in intregime produselor de lifestyle, in cadrul Fabrica Urban Resort, pe strada 11 iunie, nr. 50. Spatiul este unul multifunctional si modular, fiind caracterizat de mai multe directii: local, eco, retro, electro, versatil, interactiv.

Conceptul designului interior se bazeaza pe reinterpretarea motivului traditional romanesc. Panza vine sa sugereze spatiul, gridul devine structura, ochiul devine pixel, iar pixelul e cubul, prezent la tot pasul in magazin.

Partenerii media ai evenimentului sunt: 220.ro, HipMag, Igloo, Zeppelin, Tataia, Metropotam, 24-FUN, Mixtopia si SUB25.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Pozitii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related