Iepurasi radioactivi, pictura pe incaltaminte si portrete abstracte la Zilele Culturale de la ADfel 2013

Iepurasi radioactivi, pictura pe incaltaminte si portrete abstracte la Zilele Culturale de la ADfel 2013

Cei care s-au lasat aseara pe mana celor de la Delivering Life au fost aruncati in mijlocul Blindfolded Party, unde s-a ascultat muzica, s-a dansat si s-a ras stangace. Si nu doar atat, Participantii la activare, legati la ochi, au iesit in terasa Fabrica si s-au plimbat printre restul de vizitatori care venisera sa vada cum se desfasoara prima dintre Zilele Culturale de la ADfel 2013.

Apoi Blindfolded Party a culminat cu o demonstratie din partea Barbarossa Samba Groupi, care au cantat la tobe si au dat un start epic proiectiei de spoturi culturale, menite sa sarbatoreasca efortul tuturor celor 20 de organizatii nonguvernamentale venite sa-si promoveze cauzele in stil neconventional.

Au fost si aseara, ii puteti vedea si azi, dar si maine pe cei de la Harap Alb Continua, care au aranjat un colt al benzii desenate si asteapta sa va implicati si voi in poveste.

Greenpeace va intampina cu iepurasi (sau un iepuras?) radioactivi, meniti sa aminteasca participantilor la ADfel care sunt consecintele repornirii centralelor nucleare de la Cernavoda.

Reprezentantii UNICEF nu stau locului o clipa, incercand sa obtina donatii pentru campania "Priveste mai intai copilul". Creative Arts vin cu cateva idei tari pentru a reinventa tricourile de care te-ai plictisit sau de care pur si simplu vrei sa scapi, prin activarea "Trash Your T-shirt". Si pe parcursul urmatoarelor zile vin cu concepte noi pentru intreaga garderoba.

Word Vision strange donatii pentru programe care le asigura copiilor bunastare dand la schimb semne de carte create de artisti vizuali.

Roata norocului de la PRIME Romania le ofera tuturor celor care poposesc la standul organizatiei tot soiul de provocari legate de advertising si PR. Cei care reusesc sa duca la bun sfarsit sarcinile sunt rasplatiti cu premii dulci si buletine PRIME.

VIP Romania suna clopotelul pentru toti cei care tintesc sus si ii provoaca sa-si arate skill-urile la un joc de Darts.

Cei de la BOS Romania au creat expozitia Students of Today, in care chiar membrii asociatiei au fost exponatele, insotite de placute si explicatii legate de ce inseamna tinerii cu potential in zilele noastre.

Membrii Team Work, o organizatie axata pe management-ul de proiecte si civism, isi sufleca manecile si ne-arata cum sa transformam obiectele folosite din jurul nostru in decoratiuni.

Asociatia Tinerilor Exploratori Polari din Romania picteaza, impreuna cu participantii la ADfel, imagini din spatiul polar, promovand astfel Simpozionul National "Criosfera 2013", dedicat cercetatorilor si exploratorilor aflati la inceput de cariera.

Cei de la Ateliere Fara Frontiere vin cu o expozitie de decoratiuni simpatice create din lucruri pe care nu le mai folosim (de exemplu, magneti din tastatura) si o colectie de gentute realizate de persoanele in dificultate sprijinite de ONG.

Sacoselele de la Atelierul de Panza sunt facute de persoane cu dizabilitati sau aflate in dificultate, oameni pe care asociatia ii ajuta sa reintre pe piata muncii. Vizitatorii standului fie pot crea un design nou pentru una dintre traistute, fie pot cumpara una cu un model pregatit inainte de Atelier.

Revista de Povestiri si-a propus sa vada care dintre cei care viziteaza terasa Fabrica e nascut in zodia norocului. Asa ca toti cei care poposesc la standul lui Motanov pot juca 6 din 49 pe cuvinte, iar daca le nimeresc pe cele potrivite castiga o serie intreaga Rev de Pov.

Booktopia aduce la ADfel Cititron-ul, o harta cu opriri in lumi imprumutate din carti (Narnia sau Middle Earth, de exemplu). Daca raspundeti corect la provocarile de la fiecare popas si ajungeti pana la capat, intrati in tombola organizata de Bookopia.

In cea de-a doua jumatate a terasei Fabrica va asteapta Pete de Cerneala sau mai bine zis un artist vizual care asteapta sa creeze portrete abstracte.

Tot acolo sunt cei de la Free Miorita, care organizeaza ateliere unde puteti invata cum sa faceti surse de lumina din becurile clasice si sa aflati mai multe despre proiectul "Lumina pentru Ursici".

docuArt a creat in mijlocul terasei Fabrica un colt pentru lectura, unde toti reprezentantii organizatiei ii primesc pe cei care vor sa-si impartaseasca recomandarile de carte.

 

Terasa Fabrica gazduieste si in seara asta, dar si maine (13 si 14 august) Zilele Culturale de la ADfel 2013.

ADfel se desfasoara la Fabrica, Str. 11 Iunie, nr. 50. Programul incepe in fiecare seara, la ora 18.00, iar intrarea este libera. Pe Facebook.com/IQads si pe IQads vor fi prezentate detalii despre programul fiecarei seri din cadrul evenimentului.

Puteti rasfoi suplimentul ADfel 2013, ca sa cititi despre activari neconventionale si sa aflati programul complet al evenimentului.

Partenerii media ai evenimentului sunt Metropotam, 24-FUN, Orasul Meu, 220.ro, Tataia, All Hollow, VICE, HipMag.ro, Times New Roman, Catavencii, Revista de Povestiri, Mixtopia, Realitatea.net, The Institute, SUB25, Money, BestJobs, The Chronicle si Radio Guerrilla. ADfel este organizat cu sprijinul Euromedia, Trade Media, 360Revolution, Carturesti, Elevate si MVcom.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Campanii

Sectiune



Branded


Related