[Mesaj pentru boboci] Mugur Patrascu: Pe tot parcursul facultatii trebuie sa cauti oameni si sa te faci remarcat, sa stai aproape si chiar sa te atasezi de ei

[Mesaj pentru boboci] Mugur Patrascu: Pe tot parcursul facultatii trebuie sa cauti oameni si sa te faci remarcat, sa stai aproape si chiar sa te atasezi de ei

La inceput de octombrie ne gandim la studentii care au rasuflat usurati in fata listei cu admisi la cursurile de publicitate si PR, ignorand ca de-abia acum incepe greul. Am rugat cativa dintre profesorii care lucreaza in domeniu sa le transmita un mesaj de imbarbatare care sa ii ghideze pe parcursul intregului an universitar. Vedeti mai jos raspunsul lui Mugur Patrascu, Partner la iLeo si cadru didactic asociat la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii din cadrul Universitatii Bucuresti.

Ce trebuie sa stie un student la comunicare inca din primele zile de scoala. Cu ce asteptari poate incepe si care ar fi nerealiste. Ce sa nu piarda niciodata din vedere. Cum sa se raporteze la cursuri si la profesori
Cu facultatea este foarte simplu. Pe tot parcursul facultatii trebuie sa cauti oameni si sa te faci remarcat, sa stai aproape si chiar sa te atasezi de ei. Relatiile si experientele realizate acum sunt foarte importante mai apoi in viata. Trebuie sa te faci cunoscut printre colegi, trebuie sa stii sa te prezinti si sa iesi in evidenta fata de oamenii care te pot ajuta, trebuie sa demontrezi tot felul de abilitati oamenilor care au o miza pentru tine.

De obicei din facultate ies primele relatii adevarate, primele job-uri, iese de obicei directia in care vrei sa  te dezvolti ulterior (care poate sa nu fie cea pentru care inveti :))

Mai apoi, facultatea este ultima perioada din viata cand veti mai avea timp. Incercati sa-l folositi cum trebuie, incercati sa-l folositi pentru a fi curiosi, prezenti, pentru a face lucruri, pentru a descoperi ce sunteti si ce va place sa faceti.

Incercati sa treceti pe la cursuri si seminarii. Sunt importante pe mai multe planuri.

Ce anume din ce face un student acum va conta cand va vrea sa se angajeze in domeniu
Informatiile pe care le acumuleaza, cartile pe care le citesc, oamenii pe care ii cunosc, deciziile personale pe care le iau (muncesc sau nu in timpul facultatii, urmez sau nu calea asta, deciziile de specializare etc). Este important sa incerci multe lucruri in facultate, sa fii independent si sa iti gestionezi singur viata, ca premiza foarte buna pentru momentul in care nu vei mai avea alternativa la a nu o face.

Sa nu uite nici o secunda nici de distractie. Dintr-o perspectiva, e cel mai important lucru de facut, atat in perspectiva personala, cat si de crestere a increderii si definire a personalitatii.

Cum poate studentul sa completeze informatiile de la cursuri. Cat de mult va conta asta la angajare
Este importanta decizia a urma cat mai multe cursuri si activitati suplimentare, este importanta experienta muncii in viata reala, activarea intr-o zona de voluntariat poate aduce iar perspective interesante si o structura oricarui student.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Sectiune

Dictionar



Branded


Related