Filmele scurte, esente tari

Filmele scurte, esente tari

E greu sa concentrezi in cateva minute atatea sentimente pe cat ai putea intr-un film de 100 de minute. Cumva insa, creatorii de short films reusesc sa surprinda in filmele lor, un pic mai lungi decat o pauza de publicitate, tot ce ar trebui sa transmita un regizor consacrat.

In cautare de filme scurte, ne-am gasit inspiratia pe site-ul Short of The Week, un site unde curatori dedicati aleg cele mai frumoase povesti.

Incepem selectia noastra cu romanticul Stanley Pickle (castigator Raindance in 2010) de Vicky Mather. Stanley este un baietel prins in rutina auto-impusa a propriului cocon pana cand, ati ghicit, o fata misterioasa ii da lumea peste cap:

Eddie O'Keefe ne aduce The Ghosts (Best Drama Awards in 2012), o drama care aminteste de filmele de la jumatatea secolului trecut: cumva previzibil pentru genul caruia ii aduce un omagiu, implica o tanara naiva si un atlet popular de liceu with a twist. Deznodamantul il vedeti voi singuri:

Ten for Grandpa (castigator al Fort Collins TriMedia Festival) de Doug Karr vorbeste despre Razboiul Rece, din perpectiva unui nepot care isi descopera bunicul. Amanuntele vietii lui David Karr, pe rand anti-erou sau victima, se insira cuminti in urmatoarele minute:

Slow Derek (castigator al Animayo Festival in 2012) este povestea lui Derek, un om prea incet pentru repeziciunea lumii in care traieste, adusa de Dan Ojari:

Paco Vink si Albert 't Hooft aduc din Olanda povestea lui Little Quentin (castigator al festivalurilor Wiz Art si Shoot Me), care aminteste de povestea lui Alice in Tara Minunilor. Un iepure animat, care te poarta printr-un univers violent si hipnotic:

Animatia Notes on Biology (Best animation la festivalul SXSW), de Danny MaddenWill MaddenJonathan Silva se petrece pe un caiet dictando. Urmarind rodul imaginatiei lui Ellis, facem cunostinta cu Elephant Robot, un fel de super-erou al caietului de biologie:

David Prosser animeaza viata unui pescar in Matter Fisher (nominalizat la BAFTA in 2010), un film fantastic in care un pescar singuratic intalneste o forma de materie nepamanteana. Departe de a fi un film despre viata extraterestra, animatia pune mai multe intrebari decat ofera raspunsuri:

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related