Literatura si publicitatea: scriitori faimosi care au experimentat viata de agentie

Literatura si publicitatea: scriitori faimosi care au experimentat viata de agentie
Charles Dickens, F. Scott Fitzgerald si James Joyce

Desi la prima vedere cele doua nu au prea multe lucruri in comun, pe undeva, publicitatea e si ea o parte din literatura. Fie ca vorbim de scriitori si personaje care au lucrat in agentii sau de autori care au nascocit metode ingenioase de promovare a propriilor carti, publicitatea e o prietena mai mica a literaturii.

Leopold Bloom, personajul principal din "Ulysee", mega romanul lui James Joyce, lucra in publicitate. Lui Joyce ii era destul de cunoscuta lumea asta pentru ca in tinerete a condus un teatru pentru care desena si afisele pieselor. Aglomeratia panourilor publicitare de pe strazile Dublinului de la inceputul secolului XX l-au influentat pe scriitor in conceperea romanului.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Ogilvy Group România

Ogilvy România, parte din rețeaua internațională Ogilvy, este o companie WPP, unul dintre cele mai mari grupuri de comunicare din lume (NASDAQ:WPPGY). Pe piața locală, Ogilvy creează platforme de comunicare,... vezi detalii »

Companii

Pozitii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related