Sunt bantuita online de mai multe studiouri de videochat si de PUMA

Sunt bantuita online de mai multe studiouri de videochat si de PUMA

Stiti cum e sa fii in autobuz si sa observi ca cineva se uita fix la tine? Sa te uiti in stanga, in dreapta, sub scaun si perechea cealalta de ochi sa se plimbe in acelasi ritm cu a ta, sa stai fata-n fata cu o Mona Lisa in carne si oase. Se intampla si pe net, unde targetarea, remarketing-ul si programmatic marketing-ul au puterea de a transforma orice brand intr-un stalker de invidiat. Mai multe despre aceste unelte de marketing si despre cum functioneaza ele aflam la Marketing Research Conference 2014, unde pe 25 si 26 iunie vom face un portret al consumatorului conectat.

Am incercat un mic experiment, inspirat de acest articol de pe Huffington Post, in care o viitoare mireasa ne povesteste cat de greu a fost sa faca internetul sa uite de logodna ei si sa n-o mai targeteze cu ad-uri cu si despre nunti. Eu mi-am propus sa fac, zilnic, cate trei print screen-uri ale ad-urilor care imi apar, ca sa-mi raspund la intrebarea: ce ad-uri ma bantuie cand navighez pe internet? Si ca sa vad ce site-uri ar vrea ceva de la mine. Recunosc, metoda de cercetare nu e cea mai riguroasa, dar rezultatele sunt destul de clare. Print screen dupa print screen, minim doua ad-uri de pe coloana din dreapta a Facebook-ului meu erau de la site-uri de videochat. Cred ca in cazul asta targetarea e facuta doar in functie de varsta si sex, pentru ca nu-mi amintesc sa fi intrat vreodata pe site-ul unui studio de videochat. 

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related