Institute, the 2014

Institute, the 2014

2014 a fost un an important pentru industriile creative din Romania si un an foarte aglomerat pentru platforma The Institute, evenimentele initiate de aceasta strangand in acest an un public de peste 25.000 de pasionati si consumatori de arte vizuale si design, dar si profesionisti si apropiati ai industriei de comunicare, marketing si online.

Portofoliul The Institute cuprinde unele dintre cele mai importante evenimente si proiecte creative din Romania, printre care Romanian Design Week, Institute, the magazine, Internetics, Noaptea Agentiilor, Scoala ADC*RO sau Effie Romania, iar in 2014, aceasta s-a imbogatit cu unele noi, printre care unul dedicat studentilor si absolventilor facultatilor creative si vocationale din Bucuresti- DIPLOMA, care a reusit sa devina, inca de la prima editie, un reper important in randul tinerilor creativi, doua numere speciale ale revistei Institute, the magazine, dedicate Clujului si Timisoarei, dar si o expozitie-capsula, semnata de Romanian Design Week, care a fost vernisata la Stockholm,  Bucuresti si Viena.

Anul  a debutat cu inceperea cursurile Scolii ADC*RO, singura scoala de concept din Romania, dar si cu lansarea platformei The Mark People, un proiect realizat impreuna cu Grolsch, prin care se doreste atragerea si promovarea comunitatii creative din Romania in jurul unor activitati si proiecte punctuale, dar si generarea unui continut video valoros.

The Mark People 

Printre proiectele reaizate sub The Mark People se numara o serie de Pop Up Store-uri, care au loc periodic la Institute, the cafe si reunesc proiecte locale ce merita sustinute si incurajate, dar si o serie de „Creative Encounters”- vizite la studiourile si birourile unora dintre cele mai inedite business-uri, in cadrul carora, cei pasionati pot afla mai multe despre povestile si echipele din spatele acestora. In urma acestor proiecte s-au realizat 30 de materiale video, adica o arhiva vizuala valoroasa a industriilor creative din Romania.

Pop Up Store

Creative Encounters

 Tot in luna februarie a avut loc si prima expozitie Wood&Wool, un proiect Romanian Design Week, in parteneriat cu ICR Stockholm si Muzeul Taranului Roman din Bucuresti. Vernisajul a avut loc pe 6 februarie,  in cadrul Stockholm Design Week si s-a bucurat de un real succes. Expozitia a mai avut alte doua editii speciale anul acesta, una in cadrul evenimentelor Romanian Design Week, in luna mai, la Bucuresti, dar si o prezenta in cadrul Vienna Design Week,  care a avut loc la Institutul Cultural Roman din Viena, in luna septembrie.


Expozitia Wood & Wool

Tot incepand cu luna februarie, The Institute organizeaza si gazduieste intalnirile Frontline Club Romania, un club care promoveaza si incurajeaza jurnalismul independent.


Frontline Club Romania

In luna aprilie a avut loc cea cincea editie a Noptii Agentiilor, care s-a desfasurat sub tema “Craft up your life” si care a avut loc pentru prima data si in agentiile din afara Bucurestiului- peste 3.000 de participanti au trecut pragul celor peste 35 de agentii de publicitate care si-au deschis portile in cele 5 orase participante anul acesta: Bucuresti, Chisinau, Timisoara, Iasi si Oradea.

Poster Noaptea Agentiilor 2014

Tot in luna aprilie s-a lansat si Institute, the magazine no 12.

Coperta no 12

Devenind deja o regula, Romanian Design Week 2014 a avut loc si anul acesta in luna mai si a fost un eveniment-maraton de 10 zile in care Bucurestiul a respirat design: cele mai bune proiecte a peste 160 de designeri si arhitecti din toata tara au fost prezentate in cadrul expozitiei centrale, care a avut loc la Palatul Camerei de Comert Bucuresti, iar cele peste 60 de evenimente colaterale care au avut loc  in cele 10 zile a celui mai mare eveniment cadru cu si despre design romanesc, au trasat harta creativitatii bucurestene.

 

In luna iunie, The Institute  a organizat cea de-a unsprezecea editie a premiilor Effie. Gala de premiere a avut loc pe 16 iunie, la Ateneul Roman.

Vara a adus numarul special Instiute, the Romanian Design Week Summer Special Edition- un catalog a tuturor creativilor implicati in editia de anul acesta a Romanian Design Week. Revista a avut un numar record de pagini: 224

Tot in vara s-a pregatit numarul special de Cluj. Institute, the Clujing a cuprins si o editie speciala Creative Encounters, dar si un Pop Up Store a la Cluj, care a avut loc tot pe 26 septembrie, inainte de lansarea revistei de la Fabrica de Pensule.

Gala Internetics 2014 a avut loc pe 12 noimebrie, la Halele Carol din Bucuresti, unde  peste 700 de specialisti au aplaudat cele mai bune proiecte din online-ul romanesc.  Internetics este un proiect organizat sub patronajul Minsterului pentru Societatea Informationala.

La festivitatea de premiere a fost prezent si Mark Jackson, Presedintele Juriului Internetics de anul acesta si Chief Technology Catalyst EMEA la McCann Worldgroup. Acesta a sustinut in Bucuresti si o prezentare speciala despre “Tehnology for advertising”, in care a vorbit despre trendurile in tehnologie si despre aplicabilitatea acesteia in campanii de comuncare.

 Prima editie DIPLOMA- un proiect dedicat absolventilor de facultati creative din Bucuresti- a avut loc in perioada 20-23 noiembrie la Palatul Stirbei si a fost un real succes: in seara vernisajului, peste 2000 de pasionati de arta si design au putut admira lucrarile a peste 300 de absolventi,  iar pe parcursul celor patru zile de expozitii, proiectii, petreceri si spectacole, mai bine de 8000 de oameni au luat parte la ceea ce s-a conturat deja ca cea mai importanta platforma dedicata absolventilor de arhitectura, arta, design, film, teatru sau muzica.


Prima editie DIPLOMA

In luna decembrie apare si numarul Institute, the magazine dedicat Timisoarei, un numar special, in care veti putea descoperii povestile de frunte ale unui oras minunat. 

Institute, the WEBSITE

Si pentru ca a fost un an atat de plin, The Institute a lansat si site- ul - www.institute.ro, unde veti putea gasi zilnic informatii si noutati despre comunitatile din jurul acestor proiecte si despre industriile creative din Romania in general. Tot acum s-a lansat si Institute, the GIFTSHOP, numai cu bunatati.

 Institute, THE 2014 - in cifre:  7 pop up store-uri, 3 editii de Creative Encounters, 4 numere Institute, the magazine, 3 editii Wood&Wool, vernisate la Stockholm, Viena si Bucuresti, Romanian Design Week, care a inclus 160 designeri in expozitia centrala si 60 evenimente colaterale, o editie Internetics, Scoala ADC*RO, Prima Editie Diploma, cu 8 universitati  partenere si peste 300 de absolventi in expozitia centrala, 2 numere speciale ale revistei dedicate Clujului si Timisoarei, o lansare de revista la Cluj,  5 orase participante la Noaptea Agentiilor, Prima editie Fashion’s Night Out, in cadrul RDW 2014, 20 de intalniri in cadrul Frontiline Club Bucuresti, Organizarea Bursei Binelui- un proiect BCR.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


ADC*RO

Art Directors Club Romania (ADC*RO) a fost infiintat in 2008 si reprezinta o asociatie non-profit, al carei obiectiv este acela de a promova si de a recunoaste excelenta in creativitate. Art Directors Club Romania... vezi detalii »

Dosare editoriale

Oameni

Subiecte

Sectiune



Branded


Related