[Parinti de publicitari pe Facebook] Sorana Somesan: Mama posteaza cugetari si citate. Dar asta fac si fostii mei colegi de liceu, deci ce sa mai zic de ea?

[Parinti de publicitari pe Facebook] Sorana Somesan: Mama posteaza cugetari si citate. Dar asta fac si fostii mei colegi de liceu, deci ce sa mai zic de ea?

Parintii Soranei Somesan (Senior Copywriter, Geometry Global) au fost mereu de gasca, fara idei invechite, interdictii absurde sau bibelouri in vitrina. In familie se vorbeste deschis, asa ca nu exista cenzura sau secrete aflate de pe Facebook. Astea s-au aflat demult, prin intrat din greseala in camera, ajuns mai  devreme de la serviciu sau surprins copil-rebel in unghiul intunecat de la coltul blocului.

To befriend parents or not

Mama e pe Facebook si da, suntem prietene. Tata are acces de la alti „abonati” si afla ca m-am tuns, ca am plecat la mare. Se mentine silently informed.

Don't share this with parent

Ai mei au fost tot timpul parintii aia misto din gasca. Fara bibelouri, fara idei invechite si interdictii absurde. Deci, dinaintea erei Facebook suntem prieteni si vorbim deschis. Si inca din adolescenta ei s-au obisnuit cu exprimarile mele „colorate” si personalitatea „artistica”. Asa ca nu ma cenzurez pentru mama. De altfel, nici ea pentru mine.

Edit post dupa publicare

Nu. Asta in primul rand pentru ca nu postez chestii care sa dauneze  si in al doilea rand pentru ca asa cum am zis ca sunt deschisa fata de ai mei. Vorbim, si daca tot ii deranjeaza ceva la comportamentul meu… asta este, au invatat sa deal with it. Si vice versa.

Attend event fara sa stie parintii

Daca e ceva de care nu vreau sa afle ai mei, inseamna ca e destul de „rau” incat sa nu dau attend pe Facebook. Si oricum nu prea sunt un Facebook attendee. Dau attend rar, doar la chestiile la care vreau sa stie lumea ca ma duc. Alea care fac frumos la brandu’ personal. La restul evenimentelor, daca vin se prinde lumea ca ma vede acolo.

Post to wall de la parinti

Nu cred ca stie sa posteze la altcineva pe wall. In schimb au mai existat comment-uri mamoase in contexte in care nu eram in pozitia de „fata lu’ mama”. In prima faza imi flicarea ochisorul putin, dupa care imi aduceam aminte ca e mama si o face din dragoste. Oricum, zice lucruri frumoase, nu o arde educativ.

Momente stanjenitoare

A existat problema commentului la pozele postate de mine, dar cu altcineva in imagine. Pentru simplul motiv ca le puneam eu, chiar daca personajul era necunoscut (seful meu, de exemplu), se considera ca e ok sa fim „pe prieteneala”.

Si a mai fost o chestie, nu stanjenitoare ci problematica. Din entuziasmul ca iata acest loc minunat unde ne putem intalni cu totii, fosti colegi si prieteni, sa aflam ce s-a mai intamplat in viata fiecaruia, s-au trecut cu vederea anumite chestiuni legate de confidentialitatea datelor personale. Phone numbers, phone numbers for everyone. Dar a invatat repede spilu’ si nu mai face.

Prieteni de-ai parintilor pe Facebook

Cred ca s-a intamplat o data sau de doua ori dar au fost chestii benigne, poate chiar simpatice. Nu m-au deranjat. In general posteaza mama la ea pe wall poze cu noi, cu mine si cu frate-meu, si apoi incepe schimbul de complimente pentru odraslele fiecaruia: „vai da’ ce frumoasa e a ta”, „ei da, da’ a ta e desteapta si independenta”, „ce copii senzationali are al tau”, „al tau e cu cariera draga, lasa, ca se asaza el”. Sunt simpatici, you gotta lov’em.

How-to-Facebook

Mai nu! Mama a prins tehnologia din zbor, cu foarte multa lejeritate, si o admir foarte tare pentru asta. Ma suna sa ma intrebe cum se fac anumite lucruri pe calculator, inca nu am stabilit foarte clar diferenta dintre date mobile si wi-fi, dar Facebook-ul l-a imblanzit singura. I-am facut cont matusii mele in schimb si treaba asta a durat ceva... Imi amintesc ca am stat la telefon cam 2 ore... Asta era numai pentru stalking familial, ea nu posteaza nimic.

Reguli pe Facebook

Da, dupa acele praguri de care vorbeam (oameni necunoscuti, date personale), am stabilit niste puncte de luat in calcul inainte de click pe post.

Postarile parintilor

Posteaza, ca orice parinte de pe Facebook, cugetari si citate. Dar asta fac si fostii mei colegi de liceu, deci ce sa mai zic de mama? In plus are si posturi interesante (ii place cu arhitectura avangardista si cu fotografia artistica), mai baga si cate o poanta sau un clasic filmulet cu caini uzi. E chiar ok!

Lupta pentru like-uri. Parinti vs. copii

Poate vreo poza cu mine a adunat mai multe like-uri decat o postare de-a mea;) Nu cred... Nu pot sa zic ca am fost foarte atenta la like-urile posturilor ei.

Secrete aflate de pe Facebook

Nu. Pe vremea cand aflau ai mei despre lucrurile astea nu exista Facebook, existau: intrat din greseala peste mine in camera, ajuns mai devreme acasa de la serviciu, dat peste mine in unghiul intunecat de la coltu’ blocului. Ce-i drept, la vederea unor recently added la mine in camera, mama mi-a zis de vreo doua ori sa dau unfriend. Ca de… ai tineretii roacheri…Tata in schimb era de partea lor si imi zicea sa nu-i fac sa sufere :)

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


VML

VMLY&R a preluat FRACTAL Communications, agentia locala parte din WPP, si se alatura  VMLY&R Commerce pentru a oferi brandurilor o experienta conectata.  Preluarea agentiei locale de catre... vezi detalii »

Companii

Branduri

Subiecte

Sectiune



Branded


Related