Barbarie pe o coala de hartie

Barbarie pe o coala de hartie

Metaforic vorbind, viata a mii de pasari cantatoare atarna de o coala de hartie. Caci intre promulgarea unui proiect de lege care modifica Legea vanatorii si macelul in masa al pasarilor pe care, daca ati avut norocul, le-ati auzit triluind, mai sta doar Klaus Iohannis.

La sfarsitul lui februarie, Camera Deputatilor a adoptat un proiect de lege care aduce, printre altele, urmatoarele schimbari: se permite vanatoarea pe terenuri private fara acordul proprietarilor, perioada de vanatoare pentru anumite specii de pasari este extinsa cu pana la trei luni, iar strainilor le este permisa vanatoarea pe teritoriul Romaniei.  

Pentru a impiedica masacrul iminent, Societatea Ornitologica Romana si Federatia Coalitia Natura 2000 Romania au lansat ieri campania "Opreste barbaria, Salveaza ciocarlia!". Campania, realizata cu sprijinul Jazz Communication, Rogalski Damaschin Public Relations si Pukka, cuprinde si un spot, produs de Film Factor.

Societatea civila, reprezentata de initiatorii campaniei, indeamna cetatenii sa semneze petitia online care poate opri proiectul de lege in forma actuala. 

Spotul campaniei este simplu si de efect, concentrandu-se pe o personificare naturala:


Pe site-ul campaniei puteti sa auziti trilurile pasarilor care pot cadea prada vanatului excesiv. Noi ne-am ales cateva preferate: 


Sa nu uitam: campania are si o pagina de Facebook, de unde am aflat, de pilda, cate ciocarlii au fost ucise in timp ce initiatorii scriau un status: aproape 1600.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related