O bita reparata cat ai zice cafea de specialitate, la Atelier Pinion

O bita reparata cat ai zice cafea de specialitate, la Atelier Pinion

Ai ajuns la Atelier Pinion daca: ti s-a imbolnavit bicicleta si ai nevoie de maini pricepute sa o repare, vrei sa ceri sfatul cuiva care a pus pe picioare deja multi camarazi cu doua roti sau pur si simplu vrei sa bei o cafea buna. Atelier Pinion e multe lucruri intr-unul: atelier de bicle, cafenea cu suflu nordic, spatiu de petreceri, expozitii si proiectii de filme, loc de adunare pentru biciclistii bucuresteni.

Atelier Pinion exista pentru ca Alexandru Samoila a vrut un spatiu pe gustul lui, in care sa isi stranga prietenii si sa-i ajute pe pasionatii de biciclit sa-si intretina pasiunea intr-o capitala din ce in ce mai prietenoasa cu ei.

Oameni tineri, cu simt de aventura si practic deopotriva, care nu lasa oportunitatile sa treaca pe langa ei, am tot vazut si o sa mai vedem, pentru ca am inceput competitia de creatie video pe platforma TheCreator - NESCAFE 3in1 Experiences. Daca vrei sa ne arati ideile tale de petrecut timp in gasca, inscrie-te pana pe 8 octombrie.

Dar sa-l ascultam intai pe Alex, care ne trece cate-un pic prin istoria Atelierului Pinion - de la inceputuri, pana in zilele si noptile noastre:

Inceputul

Atelier Pinion s-a nascut ca idee la inceputul anului trecut si a inceput sa se concretizeze intai pe partea de service la sfarsitul anului, iar in martie 2015 am deschis si partea de bar. Alina Rizescu (RIZIdesign) a acceptat provocarea proiectului, de a imbina un atelier de bicle cu o cafenea, si s-a ocupat de designul spatiului restrans, obtinand un look urban simplu si luminos, care aduce un pic si din atmosfera unei cabane de munte.

Atelier Pinion - cafeneaua

Pinion este un hibrid pentru ca am vrut sa fac din locul nostru nu doar un alt service sau magazin de biciclete, ci un loc in jurul caruia sa construim o comunitate, de biciclisti de toate felurile, uniti prin pasiunea noastra comuna. Iar o cafea sau o bere buna este un motiv pentru a aduna aceasta comunitate.

Ca planuri, nu as zice ca extindem conceptul ci ca il vom rafina, punand in practica cateva dintre ideile care s-au conturat inca de acum ceva vreme: proiectii de filme bike-related si evenimente pe bicicleta. La sfarsitul sezonului vom muta service-ul de biciclete intr-un spatiu mai generos si vom extinde zona de "do-it-yourself", pentru cei ce pot lucra singuri la bicicleta lor, dar nu au sculele sau spatiul necesar.

Comunicarea

Cel mai des folosim Facebook si Instagram ca platforme de comunicare, in curand insa vom porni blogul in paralel cu noul site, care va contine si un webshop.

Comunitatea biciclistilor din Bucuresti

Comunitatea ciclistilor bucuresteni, vazuta din prisma Atelierului, este foarte diversa. Am avut clienti cu cursiere de 7 kilograme sau cu ratbike-uri de 35, adolescenti cu bmx-uri sau batranei simpatici pe biciclete clasice, asa ca nu pot spune ca arata intr-un anume fel.

Insa pot spune despre comunitate ca a crescut semnificativ in ultimii ani, a adunat oameni din cele mai diverse medii, si a capatat din ce in ce mai mult o voce care se face auzita. Chestie care vine cu partile ei bune, dar si rele: daca acum 5 ani vedeai 3-4 biciclisti la o tura prin Bucuresti si nimeni nu te prea baga in seama ca ciclist, acum unii te feresc, altii te protejeaza, unii te si agreseaza in trafic, dar oricum nu mai esti nesemnificativ in trafic.

Incercam sa sprijinim mersul pe bicicleta, oferind in centrul orasului un loc pentru mici reparatii rapide gratuite  si de realimentare cu un ceai cald in timpul sezonului rece.

O amintire colectiva

Acel moment cand am realizat ca facem ce trebuie cu ajutorul lui Dennis. Planuia sa petreaca o zi prin Bucuresti in drum spre mare. Dupa o revizie cu o cuveta schimbata si un flat white de la Sabina, ne spune ca ii place mult la noi si ca ar mai sta, chiar sa ne ajute. Patru zile mai tarziu, dupa o despartire dificila, pleca mai departe in aventura balcanica, spre Bg, Mk, Al, Mn, Hr, Srb... pana acasa la Copenhaga.

O fi ajuns Dennis acasa?

Micile bucurii mici

Bucurii mici? Acel moment cand pleci cu bicicleta mergand struna. Bucuria devine un pic mai mare daca ai apucat sa savurezi cafeaua pe care o preparam la Atelier in timp ce mecanicul nostru ti-a rezolvat problemele bicicletei.

Un sfat pentru participantii in competitia NESCAFE 3in1 Experiences

Nu stiu daca noi suntem in masura sa dam sfaturi visavis de creativitate, insa incurajam participantii sa isi urmeze pasiunea si instinctul. Good things will follow ;).

Atelierul viitorului

Pregatim extinderea zonei si capabilitatilor de DIY, proiectii de filme in cadrul Atelierului, o serie de evenimente fashion si deschiderea magazinului fizic si online.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related