Muzica intalneste filmul, pe 27 si 28 februarie, la ShortsUP Musicology

Muzica intalneste filmul, pe 27 si 28 februarie, la ShortsUP Musicology

Orchestra simfonica aduce la viata filmul de scurtmetraj pe scena Salii Radio

E peste tot: in sali de spectacole, in aer, pe strada, in masini, la cinema. Pentru ca ritmul e esenta lucrurilor vii, prima editie din 2016 a festivalului de film scurt ShortsUP e dedicata legaturii dintre muzica si film. Sambata si duminica, pe 27 si 28 februarie, incepand de la ora 20.00, Sala Radio din centrul capitalei va gazdui, in doua seri consecutive, evenimentul ShortsUP Musicology, un dialog dinamic intre cinema si muzica.

 

Orchestra Symphactory condusa de dirijorul Daniel Jinga va crea, live, coloana sonora a unei colectii de scurtmetraje romanesti timpurii, aduse pe ecran cu sprijinul Arhivei Nationale de Film.

Printre scurtmetrajele ce vor prinde ritm sub bagheta dirijorului se numara Haplea (r. Marin Iordan, 1927), cel mai vechi film de animatie romanesc pastrat in Arhiva Nationala de Film, dar si Bucuresti, orasul contrastelor (r. Kurt Wesse, Paul Calinescu, 1936), un documentar despre viata sociala a capitalei interbelice.

A doua parte a programului ShortsUP Musicology este un tribut adus filmului musical contemporan si o serie de scurtmetraje in care ritmul si miscarea au cel mai important rol.

Contabil responsabil, ingropat in dosare si termene limita, John duce o viata similara unei bombe cu ceas, pana cand are o revelatie majora. Muzica, dans si vibratii inspirate de Brodway se reunesc in Sub presiune (r. Kai Kuei-Chieh Hsu, SUA, 2015), un musical modern despre alegeri cu dublu tais. Din aceeasi sectiune fac parte si Insecte mici: o poveste muzicala de iubire (r. Matthew Kowalchuk, Canda, 2014) sau Emo (r. Neil Triffett, Australia, 2014), comedie muzicala premiata la Festivalul International de Film de la Berlin.

Editia ShortsUP din februarie aduce, la pachet, freamatul din salile muzicale de spectacol si emotia din salile de cinema. Musicology, aflat la a 2-a editie, e un program multi-artistic care inaugureaza o colaborare de durata intre cineasti si muzicieni, intr-o experienta menita sa reinvie filme din arhiva romaneasca dar si musical-uri recente necunoscute de publicul autohton.

Programul de film si muzica este diferit in cele doua zile de spectacol, iar publicul poate opta intre bilete cu acces de o seara sau abonamente cu acces la intreaga experienta Musicology, sambata si duminica.

Biletele pot fi achizitionate in avans, prin Eventbook, incepand de la 30 de lei/ seara sau la fata locului, la pretul de 45 de lei/ seara. Abonamentele costa 55 lei in avans sau 60 lei la fata locului.

Pretul biletului include momente muzicale aduse la viata de orchestra Symphactory dirijata de Daniel Jinga si un program de scurtmetraje muzicale curatoriat de Alexandra Safriuc, selectioner de film ShortsUP.

Evenimentul are loc la Sala Radio, cea mai mare sala simfonica de concerte din Romania. Un spatiu emblematic in cultura muzicii bucurestene va fi investit cu o noua semnificatie, pe 27 si 28 februarie.

ShortsUP Musicology este realizat cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei si Arhivei Nationale de Film.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related