Pe locuri, fiti gata, art! Visual Playground deschide inscrierile pentru cea de-a patra editie a scolii

Pe locuri, fiti gata, art! Visual Playground deschide inscrierile pentru cea de-a patra editie a scolii

INSCRIERI SI EVALUARE

Scoala-concept de graphic design si ilustratie Visual Playground da startul inscrierilor la workshop-urile sustinute de profesionisti in domeniu recunoscuti la nivel international.

Tinerii creativi care vor sa aprofundeze notiuni de limbaj vizual, prin exercitii practice si experimente cu tehnici artistice in cadrul atelierelor tematice de ilustratie, design grafic, design editorial sau de personaj, caligrafie, art direction, inking sau street art, pot aplica prin completarea formularului de inscriere si trimiterea unui portofoliu cu un continut de minimum de 3 lucrari grafice personale reprezentative.

Inscrierile se desfasoara in perioada 10 – 24 martie si, in urma evaluarii aplicatiilor de catre organizatorii scolii alaturi de un curator independent, vor fi admisi 24 de studenti.

Pentru inscrieri nu este perceputa nicio taxa, insa cei care se vor regasi pe lista participantilor selectati vor achita o taxa ulterioara de 150 de euro (670 lei) pentru a putea participa la cele 10 zile de workshop-uri intensive in cadrul scolii Visual Playground.

 

DATA SI LOCUL EVENIMENTULUI

Sesiunea de workshop-uri va incepe pe 7 aprilie si se va incheia duminica, pe 17 aprilie. Activitatile programate se vor desfasura zilnic intre orele 10:00 – 19:00, in incinta Deschis Gastrobar din Bucuresti.

 

SPEAKERII INVITATI

Pentru prima data in istoria scolii, organizatorii au invitat la catedra atat profesionisti din comunitatea creativa locala, cat si speakeri, traineri, graphic designeri, ilustratori si art directori din afara tarii.

Tutorii invitati sa sustina workshop-uri la Visual Playground 2016 sunt:

  • Lauren Hom (Caligraf / Ilustrator – SUA)
  • Timothy J. Reynolds (Ilustrator 3D – SUA)
  • Karolis Strautniekas (Ilustrator – Lituania)
  • Jonathan Calugi (Ilustrator – Italia)
  • Marta Gawin (Graphic designer – Polonia)
  • Guillermo Ortego (Ilustrator de banda desenata – Spania / UK)
  • Dan Perjovschi (Artist Vizual - Romania)
  • Ovidiu Hrin (Art Director - Romania)
  • Raymond Bobar (Graphic designer - Romania) 
  • BLAU - Adrian Diac si Paul Dersidan (Studio de creatie - Romania)
  • Fabrik - Claudiu Stefan, Nicoleta Radu (Atelier de craft si graphic design - Romania)
  • Ioana Sopov (Ilustrator - Romania) 
  • Noper si Mihai Ene (studio de animatie Actibild - Romania)

 

Initiativa unui colectiv de ilustratori, graphic designeri si curatori pasionati, Visual Playground isi propune sa devina o platforma de invatare, continua si accesibila, dar si o comunitate langa care orice iubitor de design si ilustratie poate sa creasca.

Asociatia Visual Playground reuneste si imprieteneste tineri designeri aspiranti si profesionisti prin workshop-uri intensive de design, conferinte tematice si sesiuni educativ-distractive de feedback, schimb de know-how si voie buna.

Cu experienta celor 3 editii anterioare (din 2010, 2013 si 2014) si sprijinul celor mai apreciati supraoameni din domeniu, Visual Playground contribuie activ la ridicarea nivelului educatiei vizuale din Romania.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related