VISUAL PLAYGROUND LABS #1 | Meet. Play. Learn @ Fabrik

VISUAL PLAYGROUND LABS #1 | Meet. Play. Learn @ Fabrik

Asociația Visual Playground lansează VISUAL PLAYGROUND LABS: o serie de ateliere-satelit care permit o abordare în detaliu a tematicilor de design alese, cu accent pe experimentarea practică cu diverse tehnici de creație și producție.

După un workshop de introducere în arta japoneză a marmorării (suminagashi) și un preambul al imprimării letterpress, parte din programul ediției a patra a școlii alternative Visual Playground, ne-am propus să revenim la Fabrik pentru o sesiune independentă de aprofundare a tehnicilor de tipar offset și a etapelor de finisare.

 

PROGRAM ȘI ÎNSCRIERI

Workshopul se va desfășura pe parcursul a două zile de weekend, pe 24 și pe 25 septembrie, între orele 11:00 – 19:00, la sediul Fabrik, pe strada Ceremușului, nr. 3-5 (București).

Accesul se va face pe bază de înscriere, în limita celor 21 de locuri disponibile. Pentru înscriere, este necesară completarea formularului online, în perioada 9 – 20 septembrie. În urma evaluării aplicațiilor de către organizatorii școlii, cei 21 de participanți admiși vor fi contactați pentru confirmarea locurilor ocupate.

Pentru înscrieri nu este percepută nicio taxă, însă cei care se vor regăsi pe lista participanților selectați vor achita o taxă ulterioară de 180 de lei pentru a putea participa la workshopul de 2 zile.

Workshopul desfășurat chiar în tipografie și coordonat de echipa Fabrik îi va ajuta pe participanți să descopere și să înțeleagă opțiunile de producție: ce tipuri de hârtie se pretează sau ce opțiune de imprimare e mai potrivită pentru un rezultat pe măsura așteptărilor fiecăruia, ce înseamnă pregătirea fișierelor ca la carte, cap-coadă, de la primul scan sau de la primul Save as .tif/.psd/.ai, până la ,,bun de tipar”.

Astfel, programul celor două zile va cuprinde prezentări și demonstrații de tipar offset, experimente cu diverse tehnici tipografice și tipuri de materiale, urmate de aplicarea procedeelor de finisare și dezvăluirea unor compromisuri inevitabile din producție. La sfârșitul sesiunii, toate materialele tipărite și finisate în timpul workshop-ului vor fi concentrate într-un kit-îndreptar Do-Not-Do-List la tipografie.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related