Lansare Talent Garden București, primul hub dedicat exclusiv industriilor creative

Lansare Talent Garden București, primul hub dedicat exclusiv industriilor creative

TALENT GARDEN București (TAG Bucharest), un proiect inițiat de Asociația Freelancerilor, realizat în parteneriat cu rețeaua internațională de hub-uri Talent Garden și cu sprijinul Telekom Romania și Banca Transilvania, este primul spațiu de co-working dedicat exclusiv industriilor creative. TAG București și-a deschis în mod oficial porțile către freelanceri, start-up-uri sau companii care vor să fie în contact permanent cu aceștia.

"Povestea Talent Garden în România a început în decembrie 2014 când, în cadrul Asociației Freelancerilor, am pornit de la zero în această aventură. Nu aveam nici nume, nici spațiu, nici banii necesari, dar ne doream un loc pentru noi și cei ca noi, care să te inspire, cu o energie pozitivă, un loc în care să vrei să vii. De fapt, la acel moment, nici nu conștientizam amploarea proiectului, însă identificaserăm această nevoie pe piață și compensam toate aceste lipsuri cu mult entuziasm. De atunci și până acum a urmat un dans continuu între lucrările de șantier și căutarea de investitori. Acum, după mai bine de doi ani de zile, cu sprijinul multor prieteni și oameni de afaceri care au avut încredere în noi și cărora le mulțumesc încă o dată, cu mult efort și o investiție de peste 140.000 euro, ideea a devenit realitate", a declarat Anca Rancea (Președinte, Asociația Freelancerilor și Managing Partner, Talent Garden București).

 

"Am decis să deschidem un spațiu de co-working și în România deoarece credem cu tărie că Europa de Est are o înclinație puternică spre inovație. În România, de exemplu, sunt peste 1,6 milioane de freelanceri, dintre care 230.000 sunt specialiști IT, iar aproape 50% dintre aceștia au mai puțin de 35 de ani. Talent Garden București este un loc molipsitor, în care profesioniștii din industriile creative pot găsi cea mai bună metodă de lucru, cu ajutorul celor mai bune instrumente de lucru. Prin acest nou spațiu, ne extindem prezența în Europa, reunind peste 1.500 antreprenori, preponderent din domeniul digital, în cele 18 campusuri.", explică Davide Dattoli (CEO și Co-Founder al rețelei internaționale Talent Garden).

 

"Într-o lume puternic digitalizată, inovația este elementul cheie pentru a evolua. Suntem susținători activi ai comunității start-up-urilor, credem în oamenii cu idei, care vor avea un rol important în conturarea societății de mâine", a spus Ruxandra Voda (Director Comunicare al grupului de companii Telekom România).

 

"Ne-am alăturat acestei initiative tocmai pentru că echipa BT crede foarte mult în ea. Este încă o cale prin care susținem industriile creative din România. Prin ceea ce oferă Banca Transilvania, dar și prin BT Mic – compania care ajută afacerile mici să crească, recent lansată – dorim să contribuim la dezvoltarea unei comunități care combină calitățile artistice cu cele antreprenoriale", afirmă Sergiu Mircea (Director Marketing & Comunicare, Banca Transilvania).

Situat pe Strada Ion Brezoianu la numărul 23-25, corp B, adică la parterul celei mai vibrante și mai atractive clădiri din centrul Bucureștiului - Palatul Universul, pe o suprafață de 700 de mp, alături de cafeneaua Beans & Dots și magazinul concept al designerului vestimentar Adelina Ivan, hub-ul Talent Garden are, în prezent, o capacitate de 65 de locuri, o sala pentru întâlniri și o zonă dedicată evenimentelor.

Talent Garden București este deschis membrilor săi 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, accesul în hub fiind pe bază de cartelă. Recepția hub-ului este deschisă zilnic, cu excepția zilelor de sâmbătă și duminică și a sărbătorilor legale, în intervalul orar: 09:00 - 18:00.

Oferta Talent Garden București pentru membrii săi este structurată pe 4 tipuri de abonamente principale: Office Membership pentru cei care sunt deja formați în echipe de lucru de 4-6 oameni și își doresc să beneficieze de avantajele de a lucra dintr-un hub, dar au nevoie de intimitate, Full Membership - pentru cei care își doresc un post de lucru fix și vor să cunoască mereu oameni noi si, de ce nu, să-și găsească parteneri de lucru sau clienți în TAG, Flex Membership - pentru cei care au nevoie de un birou, în medie, doar 3 zile pe săptămână și într-un interval de timp fix și Day Membership - pentru cei care nu sunt membri ai comunității internaționale Talent Garden, dar care au nevoie punctual, de un spațiu din care să lucreze pentru câteva zile.

Toate abonamentele includ servicii de secretariat, recepție și printare, iar, în funcție de abonamentul ales, sunt incluse și servicii precum: acces la sala de meeting, acces la platforma online TAG people pentru a intra în contact cu orice membru al comunității din orice țară TAG, posibilitatea de a lucra gratuit 5 zile pe lună din orice alt hub Talent Garden worldwide, networking și networking events.

Evenimentul de lansare propriu-zisă a spațiului de co-working Talent Garden București a avut loc aseară și a reunit peste 250 de parteneri, prieteni și oameni de bine care au sprijinit acest proiect de anvergură, membri și potentiali membri TAG, jurnaliști, bloggeri și lideri de opinie, persoane din mediul de business, freelanceri și/sau antreprenori, investitori și/sau business angels, oameni frumoși care fac parte din industriile creative.

Petrecerea de lansare a TAG București a beneficiat de sprijinul sponsorilor: Carrefour, Aqua Carpatica, vinăria Corcova Roy & Dâmboviceanu, Sirop și F R O G.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Sectiune



Branded


Related