"Îmbrățișare"– cea mai nouă lucrare a artistului Pisica Pătrată, realizată în cadrul proiectului Culorile României

"Îmbrățișare"– cea mai nouă lucrare a artistului Pisica Pătrată, realizată în cadrul proiectului Culorile României

În premieră, la Sibiu International Street ART Festival de anul acesta, artistul Alexandru Ciubotariu, aka Pisica Pătrată a realizat o lucrare pe o clădire privată din Sibiu – un bloc de locuințe, aceasta fiind creată în campania "Culorile României" - Policolor, cel mai amplu proiect de responsabilitate socială derulat la nivel naţional de către companie și implementat de Zaga Brand.

”Îmbrăţişare” este numele lucrării, iar pentru conceperea ei artistul a muncit peste 30 de ore, pe parcursul a patru zile.

"Am ales acesta temă şi pentru că o văd ca pe o ”îmbrăţişare” între ceea ce fac eu şi campania ”Culorile României”, pe care o îndrăgesc și sunt mândru că fac parte din ea în calitate de ambasador, dar şi pentru locaţia inedită de anul acesta din festival: un bloc de locuinţe, un spațiu care aduce împreună ființe, suflete pe care le-am imortalizat astfel într-o armonie desăvârșită. Lucrarea este în concordanță cu preocupările mele din ultima perioadă, pe linia de intersecţii, întrepătrunderi, îmbrăţişări, care scot în evidenţă relaţiile dintre personajele pe care le creez", a declarat Pisica Pătrată legat de ce l-a inspirat atunci când și-a ales tema.

 

Arta stradală de la Sibiu - făcută să inspire generații

Timp de 7 zile, 27 de artiști din România, alături de străinii Urka din Italia și Wasp Elder din UK au lucrat la transformarea schițelor în lucrări de mari dimensiuni, care dau culoare zidurilor gri din zone mai puțin favorizate din oraș.

Cele 31 de lucrări din primele două ediții au fost completate acum de 17 noi murale, incluse în Turul de Artă Stradală de la Sibiu, primul și singurul de acest gen din țară. În ultima zi a festivalului peste 100 de persoane l-au parcurs pe bicicletă, trotinetă sau alte mijloace urbane de deplasare.

Sibiu Street Art Tour reprezintă o alternativă la turismul obișnuit, dar și un altfel de mod de a valorifica o plimbare cu bicicleta. Prin campania ”Culorile României„ Policolor a sprijinit anul acesta Sibiu International Street ART Festival cu 500 de kilograme de vopsea Spor pentru interior şi exterior, alături de coloranţi. 

 

Următorul proiect de artă urbană din campania Culorile României va fi în Capitală

Campania „Culorile României” îşi asumă susţinerea comunităţilor urbane şi rurale, alături de a celor profesionale cu scopul de a creşte calitatea vieţii în comunităţi prin acţiuni de reamenajare, restaurare şi decorare a spaţiilor publice şi private, prin intermediul donaţiilor de materiale (vopsele, lacuri, emailuri, tencuieli decorative).

În 2017, „Culorile României” va ajunge în orașele București, Brăila, Pitești, Filiași, Sibiu și comunele Vorona – județul Botoșani și Hășmașu – Arad. Un proiect special se va desfășura în parteneriat cu Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România, pentru care au fost donați 3.140 litri de emailuri în valoare de 56.600 lei, materiale necesare renovării a 85 de refugii, 20 de cabane și 80 de trasee turistice.

Un alt proiect special va fi realizat în colaborare cu Asociația Culturală „Nouă ne pasă” prin programul Interesting Times Bureau în parteneriat cu Fundația Calea Victoriei și Asociația Visual Playground. Policolor va ajuta cu materiale realizarea a două picturi murale în zona centrală a Capitalei și o alta la Universitatea de Arhitectură „Ion Mincu”.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Zaga Brand

Fondata in 2005, agentia de comunicare creativa Zaga Brand si-a propus si a reusit sa creeze un mediu de lucru productiv in care imposibilul este doar o provocare. Intr-o atmosfera “crazy about our work”,... vezi detalii »

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related