Blocarea conturilor de Facebook e complexa si are multe aspecte

Blocarea conturilor de Facebook e complexa si are multe aspecte

Protestele au iesit din bula, iar asta e bine. Pe frig, cum le place astora sa ne scoata din casa, niste zeci de mii de oameni au iesit, dumnica trecuta, sa-si spuna pasul in pietele din Romania. Ca de obicei (s-a format un obicei, na), Facebookul a fost unealta cea mai potrivita pentru ca oamenii sa se stranga si sa-si faca cunoscute intentiile de manifest. Numai ca protestele si nemultumirea fata de legiferarea alesilor pe tema justitiei au coincis cu blocarea mai multor conturi influente de pe Facebook. Coincidenta sau demers concertat al unei maini malefice? Unde mai pui ca Primaria Bucurestiului a dat dispozitie ca un mare targ de Craciun sa fie organizat fix in Piata Victoriei, vizuina Guvernului, acolo unde lumea mai zbiara una-alta cand e nervoasa.

BuzzFeed News s-a dovedit a fi la fel de curios ca noi in privinta coincidentelor, iar astazi, sub semnatura lui Lester Feder, a publicat un material dedicat conturilor blocate, algoritmilor si reportacilor. Pe scurt, se pare ca a fost o regretabila eroare. E de la ei, sa nu ne facem griji.

A Facebook spokesperson told BuzzFeed News in a statement that "a number of pages were temporarily blocked due to an error in our automated systems." She did not respond to questions about whether that could have been triggered by a coordinated campaign to flag content critical of the ruling.

Marian Ionescu (Head of Influencer Marketing Department, MSLGROUP The Practice) a pus coincidenta asta nemaipomenita pe seama unei "echipe de social media a PSD-ului cel putin la fel de eficienta precum a avut eMAG pe durata Black Friday-ului".

Iar zilele trecute, Alex Tocilescu (copywriter la Graffiti BBDO, scriitor, sef de scara si crescator de pisici) scria, intr-o postare pe facebook, ca ar vrea ca jurnalistii romani cu relatii prin afara sa sape un pic, sa puna colegilor vestici in vedere ca la noi se blocheaza conturi de Facebook.  

 

Revenind la materialul celor de la BuzzFeed News, acesta cuprinde pareri de la oameni relevanti si implicati atat in proteste, cat si in business digital. Printre ei, Dragos Stanca (Think Digital). Concluzia lui Dragos este urmatoarea:

Sistemele de raportare actuale Facebook sunt cele mai bune sisteme proaste posibile acum si trebuie studiate atent (casa lor, regulile lor): platforma se transforma si evolueaza constant, in functie de situatiile reale cu care se confrunta.

 

Vasazica, treburile par a fi un pic mai complicate decat suma oamenilor care n-au ce face acasa si dau "report". Ne vedem in piata. 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


ThinkDigital

ThinkDigital este un digital media powerhouse cu sediul central la Bucuresti si reprezentanti in mai multe tari din regiune, care opereaza 3 linii principale de business: 1. Sales House/Adnetwork: Monetizeaza in... vezi detalii »

Campanii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related