Kids Go Tech invata copiii sa codeze de mici. Melinda Patrascu: "Am decis sa implementam conceptul de CoderDojo si la Cluj"

Kids Go Tech invata copiii sa codeze de mici. Melinda Patrascu: "Am decis sa implementam conceptul de CoderDojo si la Cluj"

Kids Go Tech (KGT) a aparut pentru ca niste oameni si-au dorit sa schimbe in bine viata unor copii. Prin educatie, prin scolirea lor in tainele programarii, inca de mici. Mihai Motocu si Irina Bita sunt cei doi fondatori, iar Melinda Patrascu, coordonatoarea proiectului, este cea care ne-a raspuns amabil tuturor curiozitatilor.

Prima serie de cursanti a fost formata din 12 copii cu varste cuprinse intre 7 si 12 ani. Logistica de care am avut nevoie a constat in laptopuri pentru fiecare participant, video-proiector si whiteboard.

Cursurile se desfasoara la Biblioteca Judeteana "Octavian Goga" din Cluj-Napoca, principalul partener al Kids Go Tech. Totul a inceput cu 3000 de euro, bani cu care s-au cumparat laptopuri si s-au asigurat cheltuielile necesare cu spatiul si staff-ul. Cel mai greu, spune Melinda, nu este sa-i aduci pe copii in fata calculatorului; ei sunt curiosi, invata repede, iar daca ai rabdare si caldura, se lasa usor inspirati. Cel mai greu este cu gasirea fondurilor si a partenerilor.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related