[Tricou de designer] Un tricou de buna dispozitie. De la Oana Daraban

[Tricou de designer] Un tricou de buna dispozitie. De la Oana Daraban

Oana Daraban are studii de psihopedagogie si marketing, e graphic designer la o firma de scule auto si mama full-time. A invatat graphic designul si ilustratia de soft in regim autodidact. Acum, pe langa job, are in plan sa caute proiecte freelance si sa continue cu pictura in acuarela. Pana atunci, asteapta deznodamantul competitiei Tricoul tau de designer. Imprimat cu EPSON in care a inscris o lucrare vesela: Wake up and be awesome. Mult nu mai e, mai exact, saptamana viitoare pe 27 martie anuntam castigatorii. Iar diseara, apropo, se inchide votul public. Poate vrei sa arunci o privire. 

 

Despre Oana

In momentul de fata sunt mama full-time, avand doi flacai aproape adolescenti si o printesa de un an. Am urmat studii de psihopedagogie si marketing, profesand insa in domenii foarte variate: de la vanzatoare de ochelari, la promoter de medicamente, ajungand intr-un final intr-un post de graphic designer, initial intr-o firma de cosmetice, apoi intr-o firma de scule auto :)

In tot acest timp, spiritul meu autodidact m-a ajutat foarte mult, invatand si exersand mereu diverse softuri precum: Quark Xpress, Photoshop, Indesign, iar acum sunt indragostita de Illustrator. In ultima vreme am inceput sa cochetez cu desenul si pictura in acuarela. Planul meu este sa creez in continuare, fie ca freelancer, fie doar in timpul liber.

 

Decizia de a inscrie

A fost o intamplare. In timp ce cautam firme care imprima pe tricouri designuri personalizate am dat de acest concurs si asta a fost. Nu am mai participat la alte concursuri. M-am pus direct pe treaba. Timpul liber limitat m-a invatat sa lucrez cand pot, iar inspiratia sigur apare intre timp. In perioada asta sunt obsedata de frunze, le desenez peste tot, iar cand pictez tot cu frunze incep. De aici si ideea de crengi infrunzite.

 

Ideea

Citind ca este vorba despre un tricou pe care sa-l imbraci in zilele mai "grele", am si asociat multele ganduri care ne strabat mintea (lucruri de facut, treburi de terminat etc) cu o increngatura, cu niste crengi dezordonate. Responsabilitatea noastra este sa aranjam cumva aceste crengi, sa le legam cu o bentita si sa ne punem pe treaba. Iar atunci cand este greu s-o facem singuri, ne uitam in oglinda si tricoul de pe noi ne aduce aminte ce avem de facut: "Sa ne trezim si sa fim super!".

 

Tricoul in viata ta

Este "uniforma" mea de vara. Ma mandresc cu pisica mea serioasa, primul meu tricou cu design propriu. 

 

Catre public si juriu

Mesajul este acelasi pentru toti, si anume ca un tricou fashion statement ar trebui sa aiba cel putin una dintre urmatoarele caracteristici: sa fie funny, sa fie istet (sa te puna putin pe ganduri) si sa fie pozitiv, motivational. Ah, si bineinteles, sa fie de calitate. Consider ca designul meu le cuprinde pe toate.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Oameni

Subiecte

Sectiune



Branded


Related