[Tricou de designer] Adriana Strîmbu ne indeamna sa "Think Big" si sa ramanem copii

[Tricou de designer] Adriana Strîmbu ne indeamna sa "Think Big" si sa ramanem copii

Urmeaza cea mai simpla fraza de analizat, din punct de vedere al sintaxei. Adriana Strîmbu: deseneaza pe hartie si digital, picteaza, sculpteaza, are atestat in tehnici de negociere, cunoaste si putin design interior, e pasionata de actorie, danseaza, brodeaza, coase, e studenta la Ion Mincu si vrea sa iasa arhitect - designer. Continui. Are in plan sa-si faca propriul brand de tricouri. Dar inainte ar vrea sa se convinga ca exista public pentru imprimeurile dragute pe care le are in cap. Daca nu-i iese asta, oricum are de gand sa faca numai ce-i place. Deci va fi ok. 

Printre toate cele de mai sus, Adriana si-a gasit inspiratia si pentru brieful competitiei "Tricoul tau de designer. Imprimat cu EPSON". Lucrarea ei bifeaza ambele nevoi ale unei piese statement: design misto si mesaj. Tricoul "Think Big" poarta un desen cu o fata care indrazneste sa viseze maret si care nu lasa copilul din ea sa fuga odata cu maturizarea. Asta transmite Adriana publicului si juriului, ceea ce pare sa fie chiar unul dintre principiile ei de viata.

Deci chiar si cu atatea hobby-uri si cu facultatea la Mincu se poate. Si tu mai ai timp pana pe 15 martie, daca-ti vine inspiratia si cheful de creat. Pan-atunci, Adriana vorbeste mai jos:

 

Despre Adriana

Sunt Adriana Strîmbu si sunt o persoana destul de creativa si pasionata de arta in general. Desenez de dinainte sa pun creionul pe o hartie (puneam creioanele pe pereti) si de dinainte sa stiu sa scriu (credeam ca "a scrie" este sinonim cu "a desena"). In fine, imi place sa desenez si sa ma exprim artistic. In scoala am participat la multe concursuri de grafica pe computer si chiar am castigat premiul I pe tara la un concurs national tinut la Palatul Copiilor.

In continuare m-am dus la Liceul de arte plastice "Nicolae Tonitza" unde m-am indragostit de sculptura, si am participat la cateva expozitii de desen si pictura in cadrul scolii si nu numai. Pe langa toate acestea am un atestat in negocieri (in urma studiilor finalizate la Colegiul Economic "Virgil Madgearu"), sunt pasionata si de actorie, am castigat multe premii la concursuri de dans si imi place sa brodez si sa cos (cand am timp).

In prezent sunt studenta in anul 3 la facultatea de arhitectura "Ion Mincu" - Bucuresti, am si pregatire in design interior si imi doresc sa termin facultatea cu dubla specializare: arhitect - designer. Chiar anul acesta am avut un proiect bun care urmeaza sa apara in revista Arhitext.

De cand cu aceasta facultate am inceput sa descopar Photoshop si Illustrator si diverse programe de modelare 3D asa ca in timpul liber fac ilustratii de placere (in carnetelele mele, ori pe tableta grafica). Visul meu este sa pot sa fac ce imi place si sa devin din ce in ce mai buna la asta. Vreau sa am brandul meu si sa colorez viata cat mai multor oameni si sa le arat ca totul este defapt doar o joaca.

 

Abordarea briefului

Nu am mai participat la nici un concurs din cadrul platformei TheCreator pentru ca atunci cand am aflat de existenta vreunui concurs acesta deja se incheiase. In legatura cu competita actuala, am vazut intamplator pe facebook si chiar mi-a placut ideea de a face o ilustratie draguta cu un mesaj pozitiv pentru zile ploioase.

Intr-un fel mi-a amintit de concursurile la care participam cand eram mica, a fost o experienta usor melancolica care mi-a reamintit ca de acum, usor, usor o sa fiu din ce in ce mai "mare" (cred ca sentimentul acesta a si fost punct de pornire pentru ilustratia tricoului).

 

Ideea din spate

Locul in care ma regasesc acum in viata clar mi-a dat ideea pentru tricou. In ultimul timp deja nu mai sunt tratata ca un copil si trebuie sa indeplinesc cat mai multe lucruri (pe care vreau sa le fac si pe care trebuie sa le fac). Ce imi spun mereu cand ma simt coplesita este sa nu renunt la ceea ce imi doresc si sa continui sa vizualizez lucrurile mari pe care vreau sa le fac.

Tricoul are o dubla tematica: sa nu incetezi sa visezi maret (oricat de descurajat ai fi) si totusi sa pastrezi copilul din tine. Pentru mine, acest moment al vietii, al devenirii unui adult, nu inseamna sa renunt sa mai fiu copil, ci dimpotriva, sa dezvolt si sa pretuiesc acest lucru.

 

Tricourile din viata ei

Port tricouri, mai ales in ultimul timp pentru ca sunt casual si pot fi combinate cu multe alte articole vestimantare. Sunt comode si eu le asociez cu relaxarea si vara. Sunt de parere ca o personalitate se poate exprima foarte bine pe cale vestimentara, iar tricoul este nelipsit!

 

Propria colectie

Da, m-am gandit sa ma apuc sa fac propriile tricouri cand am vazut niste tricouri frumos ilustrate de designeri la Carturesti si mi-am zis ca ar fi frumos sa fac si eu ceva de genul. Dar sincer am fost descurajata pentru ca nu stiam cator persoane le-ar placea ilustratiile mele sau ideea mea de tricou dragut. Sa stiti ca voi azi mi-ati dat destul de mult curaj si incredere in mine in privinta asta :)), ma bucur ca a fost inteles mesajul si va multumesc frumos!

 

In fata juriului

Lucrarea mea as prezenta-o in fata juriului la fel cum mi-am prezentat si sustinut toate celelalte lucrari/proiecte: fara infloriri inutile sau hiperbolizari si spunand exact ceea ce este si de ce eu consider ca lucrarea mea se potriveste cel mai bine temei; in primul rand, m-am pus in pozitia in care intr-o zi ma trezesc de dimineata si pur si simplu nimic nu este asa cum ar trebui sa fie din momentul in care am deschids ochii, nu am chef si imi este si teama sa ma dau jos din pat sa imi incep ziua, care se anunta a fi pe dos.

Consider ca lucrurile mici (precum aranjarea patului, mancatul unui mic dejun bun, imbracatul unui tricou frumos cu un mesaj pozitiv) au puterea de a schimba radical niste lucruri mari si aparent de neclintit, precum o zi infricosatoare.

Pe langa mesajul pozitiv ("Think big") care te indeamna sa nu renunti la visele tale si sa nu le micsorezi in fata unori circumstate intimidante, ilustratia ofera un sentiment de calmcopilul din tine (tu in cea mai pura forma) si adultul (tu cand ai crescut implinit, linistit si sigur pe tine). Fetita mica din desen este ocrotita si purtata de reprezentarea ei proprie cand o sa fie mare (acest lucru este indicat grafic prin: stelutele albastre care se regasesc si la fata mare si la cea mica, steaua fiind un indiciu ca cele doua fete sunt una si aceeasi; si prin faptul ca fata cea mare este desenata doar cu un contur, aparand chiar transarenta, indica faptul ca este viziunea celei mici).

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Subiecte

Sectiune



Branded


Related