[Tricou de designer] Desenul în viața Iuliei Ignat: acasă, la catedră și în competiții de creație

[Tricou de designer] Desenul în viața Iuliei Ignat: acasă, la catedră și în competiții de creație

N-a părăsit școala nici după ce-a absolvit Grafica la UNArte, doar s-a mutat la catedră. Iulia Ignat predă la Colegiul de Arte din Ploiești de 4 ani. În restul timpului ilustrează pentru ea, pentru clienți și concursuri de design. Cu o parte din creații a ajuns și în competiția Tricoul tău de designer. Imprimat cu EPSON, anume patru propuneri de tricou. Designurile care au ajuns pe tricouri fac parte dintr-o expoziție de grup la care a participat. Conceptul de bază: personaje cu identitate sexuală ambiguă. 

Iulia are deja în plan să-și facă propriul brand de tricouri, însă nu e convinsă că stilul ei ar avea succes. Prin competiția noastră va afla răspunsul. Și ea, și ceilalți participanți. Ne-am gândit că ar fi frumos să-ți aducem aminte că și tu poți contribui la asta. Printr-un vot, două, trei, până diseară la 23.59.

 

 

Despre Iulia și decizia de a înscrie

Sunt absolventă UNArte, secția grafică. Jonglez între proiecte de ilustrație și profesorat. De 4 ani predau la Colegiul de Arte din Ploiești. Între timp desenez pentru mine, pentru diverse proiecte, concursuri, ș.a.m.d.

Am văzut callul pe Facebook și am considerat că este o bună oportunitate pentru a propune un design de tricou. Aveam în gând de ceva timp să îmi creez o serie de tricouri așa că m-am decis să particip. O ocazie bună pentru un feedback în ceea ce privește designul de tricou. Eram curioasă dacă vor avea sau nu impact propunerile mele.

Ideile le aveam de ceva timp. Propunerile sunt de fapt detalii din lucrări anterioare cu care am participat într-o expoziție de grup cu numele de Indentité Inverse. Pentru acea expoziție am creat o serie de personaje cu o identitate sexuala ambigua. Ideea comună a fost să ștergem linia clară dintre roz și bleu. Fiecare personaj creat are povestea lui.

Nu este narată în compoziția din care fac parte, însă dau senzația că dincolo de ceea ce se vede, există o poveste interesantă.

Acum, povestea este în mintea privitorului, dacă a simțit să creeze una. Pentru designul tricourilor am folosit câteva detalii nu foarte explicite. Îmi place să las loc interpretării, nu aș fi vrut să indic într-o direcție sau alta. Îmi place să cred că ele atrag atenție și curiozitate, povestea fiind a fiecăruia.

 

Tricoul în viața ta

Tricoul este comod, iar accesorizat cu bijuterii fancy, poți fi și stilat. Iaca poezie. Este blindat cu mini broșele pe care le-am făcut cu ocazia mărțișorului. Ele pot fi purtate oricum, oricând, pe orice. Însă nu am reușit încă să experimentez prea mult. Planul a rămas la nivelul de idee.

 

Către juriu și public

Îmi place să conving prin imagine, mai puțin prin cuvinte. Când vine vorba de haine, ori îți place și vrei să îl porți, simți că este pentru tine ori nu te identifici și deci nu porți. Așa că vă invit să priviți! Și dacă vă place, să purtați! Cheers!

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Branduri

Oameni

Subiecte

Sectiune



Branded


Related