Creativii au limite noi la consumul de alcool

Creativii au limite noi la consumul de alcool

Vremurile de aur ale publicitatii apun nostalgic peste lumea digitala, in timp ce lumina lor roz, din ce in ce mai slaba, imbraca linia orizontului. O ultima legatura cu epoca lui Don Draper este taiata in mod crud de directorii unor corporatii. Aceea dintre alcool si creativitate.

Un memo intern WPP a ajuns public zilele trecute. Mesajul venea de la Paul Richardson, directorul financiar, si  Paul Stanley, director audit intern, si viza un subiect sensibil: consumul de alcool in agentiile WPP. Memo-ul interzicea consumul de bauturi alcoolice in locurile in care angajatii lucreaza. Daca doresc, acestia pot bea dupa orele de program (dar nu mai mult de doua ore), in zonele special amenajate. De asemenea, mesajul mai arata ca agentiile sunt obligate sa asigure transportul in siguranta pentru cei care au baut. Regulile alcoolului difera in functie de agentie, noteaza Adweek.

De exemplu, CEO-ul FCB, Carter Murray isi sfatuieste colegii sa se distreze responsabil si sa ocoleasca pe cat posibil variatii ca “Stupid Fun” sau “Regrettable Fun.” Iar cei de la KBS urmeaza ”regula mamei”. 

Ca raspuns la regulile corporatiilor creative, agentia Mother ii invita pe cei care isi cauta un loc de munca sa treaca pe la ei, la o bere:

“Cautam oameni talentati care inteleg ca un mediu de munca unic nu ar trebui sa sufere sub regulile unei ere a prohibitiei”, declara David Dellamura, directorul agentiei. 

De altfel, holul de la intrarea agentiei seamana cu un bar, unul din clientii lor mari fiind Stella Artois. Povestile spun ca si turistii confunda sediul agentiei cu unul. 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


FCB Bucharest

Cu o istorie si o experienta de peste 140 de ani in domeniul comunicarii, reteaua globala FCB include 150 de agentii in 90 de tari, avand peste 8.000 de angajati si este parte a Interpublic Group of Companies. In... vezi detalii »

Companii

Oameni

Pozitii

Sectiune

Dictionar



Branded


Related