Prima pagină nu există

Prima pagină nu există

Există, însă, o zi în viața unor ziare când trebuie să apeleze la pagina albă. Cei care au lucrat în presă scrisă știu că ăsta este cea mai înaltă formă de enervare și de a transmite un mesaj. O pagină albă, când jurnaliștii se luptă pentru orice bucățică de spațiu liber pentru a le intra textele, când se roagă de la cei de la DTP să facă fontul mai mic și să scoată pozele, ca să poată intra mai multe cuvinte, când se întâmplă de multe ori ca unele articole să nu mai apară, pentru că nu mai e loc, o pagină albă este cu adevărat o aroganță. (Am stat puțin să ne gândim dacă să scriem fraza de mai sus la trecut). În spatele ei, trebuie să se ascundă un mesaj mai important decât cuvintele. 

Pe 20 mai 1990, „Adevărul“ difuza un mesaj de propagandă. Publicația tipărea o primă pagină albă care a devenit legendară (și care încă dă fiori). Pe ea scria atât: „Avem nevoie de linişte, oameni buni!“. Era chiar sloganul electoral al Frontului Salvării Naționale. 

În 2013, New York Times se folosea de pagina albă pentru subiectul cu jucătorii din Baseball Hall of Fame:

23 Aprilie, 2018. Chicago Sun-Times nu a avut nicio știre pe prima pagină. De data asta, e vorba de o măsură de marketing, gândită în parteneriat cu Ogilvy Chicago. Așa cum nu există prima pagină, așa nu va mai exista nici Chicago Sun-Times sau presa scrisă sau presa, în general, dacă cititorii nu plătesc pentru informații.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Pozitii

Sectiune

Dictionar



Branded


Related