Copiii-problemă vin joi la Astra Film Cinema

Copiii-problemă vin joi la Astra Film Cinema

Acolo unde metodele sistemului tradițional de învățământ eșuează, directoarea sufletistă a unui liceu alternativ american îi ajută pe adolescenții problematici să-și finalizeze studiile. Aflați în pragul maturității, provenind din medii sociale vitrege, din familii dezorganizate de cele mai multe ori, copiii-problemă se pregătesc să facă față responsabilităților vieții de adult și integrării în comunitate. 

Câștigător al Premiului Special al Juriului la celebrul festival de la Sundance, The Bad Kids/ Copiii-problemă este un documentar observațional despre liceul californian Black Rock, a cărui misiune este educarea adolescenților aflați în prag de abandon școlar. Filmul urmărește viața școlii pe parcursul unui an, concentrându-se pe un tânăr chitarist dintr-o familie cu probleme, o adolescentă violată de propriul bunic și un elev proaspăt tătic. Pelicula observă frustrările și năzuințele copiilor-problemă, micile eșecuri și reușite, reacțiile candide specifice vârstei, iar pe măsură ce momentul absolvirii se apropie, surprinde presiunea crescândă care cuprinde liceul californian.

Un film emoționant despre a doua șansă, The Bad Kids/Copiii-problemă redă o poveste despre speranță și despre extraordinarele eforturi ale directoarei Vonda Viland de a cultiva potențialul celor catalogați de sistemul educațional clasic drept cauze pierdute și despre misiunea unei școli de a-i educa pe cei neintegrați. Documentarul va fi proiectat joi, de la ora 19:00, la Astra Film Cinema. Intarea este liberă pentru liceeni în baza carnetului de note sau a legitimației.

The bad kids/ Copiii-problemă, regia Keith Fulton, Lou Pepe, USA, 2016, 101 minute

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Sectiune

Dictionar



Branded


Related