Seara Culturală Iberică

Seara Culturală Iberică

Undeva la mare depărtare de plaiurile mioritice, dincolo de crestele înalte ale Apeninilor și apele sărate ale Mării Mediterane, se înfățișează maiestuos ținuturile întinse ale Peninsulei Iberice.

Pe măsură ce țărmul devine din ce în ce mai vizibil, încep a fi trasate contururile renumitelor orașe Barcelona, Valencia și Alicante. Ghidul local anunță: ,,¡Bienvenidos a España!”. Câțiva spanioli se îndreaptă spre spectacolul de coridă. Deși nu puțini sunt cei care nu îndrăgesc acest obicei, arena este plină până la refuz. Adânc în inima Spaniei, pe drum către Madrid, se filmează videoclipul pentru cel mai nou hit al lui Enrique Iglesias. Ceilalți autohtoni se bucură de o scurtă siesta până la reluarea programului. Este doar o altă zi obișnuită.

Coasta de Vest a peninsulei însă, ascunde o altă poveste, o altă civilizație și o altă cultură. Mărginită de Regatul Spaniei pe de-o parte și de apele învolburate ale Atlanticului pe de altă parte, Portugalia este o țară cu o moștenire de peste 250 de milioane de vorbitori de portugheză și o profundă influență culturală în întreaga lume. Istoria sa se poate lăuda cu personalități precum Ferdinand Magellan, Bartolomeu Dias și Vasco da Gama, oameni care au făcut descoperiri colosale în vremea lor.

În cinstea acestor două țări și culturilor bogate pe care le dețin, al căror impact este deosebit de mare la nivel global, dedicăm Seara Culturală Iberică. Asociația Studenților din Facultatea de Limbi și Literaturi Străine vă propune astfel pe data de 11 mai o călătorie scurtă în Sud-Vestul extrem al Europei, dar de care suntem siguri că vă veți aminti cu drag.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Branduri

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related