Statul sunt eu. Varianta audio

Statul sunt eu. Varianta audio

Acum câteva luni, The Times anunța un proiect ambițios, prin care refăcea vocea lui JFK, la 55 de ani de la moartea sa, pentru a citi discursul pe care președintele american nu a mai apucat să îl rostească. O chestie destul de spectaculoasă, chiar dacă vocea lui JFK era cunoscută din înregistrările istorice. Dar cum e să recreezi o voce la mai mult de 300 de ani de la moartea posesorului ei? Cu tehnologie și încăpățânare, se poate și asta. Pentru a promova sezonul final din serialul "Versailles," despre Louis XIV,  Canal+ și agenția BETC a recreat vocea regelui.

Unii spun că e destul de ușor să recreezi o voce pe care nu a auzit-o nimeni dintre contemporani, dar că merită aplaudată cascadoria. Agenția insistă că procesul a fost științific și minuțios și că a luat în calcul istoria medicală a regelui, structura craniului și chiar forma dinților. Datele acestea au fost introduse într-un program de simulare și, împreună cu AI-ul Google, și expertiza specialiștilor, a ieșit vocea Regelui Soare. 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Branduri

Sectiune



Branded


Related