Ingeniozitate apreciata, cu un strop de critici constructive. Andreea Lazaridis si Mugur Marinescu (Electrolux), despre meniul Cupei Agentiilor la Gatit

Ingeniozitate apreciata, cu un strop de critici constructive. Andreea Lazaridis si Mugur Marinescu (Electrolux), despre meniul Cupei Agentiilor la Gatit

Cupa Agentiilor la Gatit ne-a adus, si in acest an, cele mai pasionate echipe de publicitari-bucatari. Lucru observat si testat de la masa juratilor care, timp de 3 zile la mijloc de octombrie, s-au intalnit cu cateva zeci de preparate aspectuoase si gustoase, nu prea departe de cele servite in restaurantele de top. Dovada pasiunii culinare gazduite pe 17-19 octombrie la CulinaryOn sta si in faptul ca n-am avut de-a face cu "one-hit wonders"; fiecare echipa de publicitari a creat mai multe preparate spectaculoase, spontan si in conditii de brief. Amintim aici si ca unul dintre briefurile "sanatoase" impartite la proba In Aburii Gatitului a determinat crearea unui carrot cake foarte reusit - gatit la abur, asa cum nu se practica de obicei.

Impresii de la fata locului avem in continuare de la Andreea Lazaridis (Marketing & TMO Manager, Electrolux) si Mugur Marinescu (Product Trainer & TMO Specialist, Electrolux). Pana la briefurile de anul viitor, va invitam sa experimentati culinar cu simt de raspundere. 

 

 

Asteptari vs. realitate

Andreea: Ma asteptam la multa creativitate si pasiune din partea oamenilor din agentii, dar realitatea a fost cu mult peste asteptari, am vazut mult curaj, dorinta de auto-depasire, energie molipsitoare si creativitate la cel mai inalt nivel.

Atmosfera foarte faina, inspirationala, joviala, deloc incordata, desi era o competitie. Apoi, a fost o experienta senzoriala desavarsita. M-a frapat nivelul de cunostinte intr-ale gatitului, modul in care au fost combinate anumite ingrediente, ingeniozitatea preparatelor, cum a fost cazul puiului cu sos de cafea, nu mi-as fi inchipuit niciodata o astfel de combinatie :) Overall, am plecat incarcata de energie si cu amintiri foarte frumoase de la acest eveniment.

Mugur: Inainte de fiecare editie, ma gandesc oare cu ce nebunii ne vor incanta participantii, de tipul macarons cu ansoa, care si-au facut aparitia anul trecut la una dintre Cupe :) Insa pot spune ca si anul acesta au reusit sa ridice pasiunea pentru arta gatitului la un rang mare.

Este o incarcare super pozitiva sa vezi o suita de bucatari amatori in plin proces de creatie culinara, cum se agita pentru a scoate preparatele in timp util si, evident, la standardul pe care si l-au propus.

 

Gurmanderie, in general si la Cupa

Andreea: Sunt o persoana foarte pofticioasa mai ales cand vine vorba de dulciuri; in general, imi plac preparatele mediteraneene. Au fost cateva preparate care au iesit clar din tipare si am apreciat curajul echipelor, dar felicit toate echipele participante pentru creatiile lor culinare.

Mugur: De copil am fost invatat sa mananc aproape orice, insa apreciez mancarea cu gust, chiar daca platingul nu exceleaza. Intr-adevar, se spune ca ochiul este primul "senzor", cel care transmite informatia catre creier, dar daca o mancare miroase bine, nu trebuie nici sa o vezi - deja iti starneste "curiozitatea" :)

In proportie de peste 90% preparatele au adus, fiecare, cate ceva special la masa, ceea ce inseamna ca avem participanti realmente pasionati, care nu s-au pregatit cu un singur preparat de dragul juriului. Creativitatea si imaginatia lor si-au spus cuvantul atat la probele "de-acasa", dar si la cele spontane; au impresionat plecand de la modul de prezentare a farfuriilor, pana la combinatiile indraznete dintre anumite ingrediente.

La aceasta editie, am alungat strigoii din Bucuresti, usturoiul fiind regele Cupei :) Nici galbiorii nu s-au lasat mai prejos, iar dish-ul prezentat pe pat de pufuleti al echipei PickTwo ne-a trimis direct intr-o scena din povestea cu Hansel si Gretel.

 

Ce momente v-au ramas in minte?

Andreea: Momentul de prezentare a preparatelor, intrucat set-up-ul fiecarui plate a fost extraordinar, echipele chiar si-au depasit limitele acordand o atentie desavarsita modului in care arata farfuria, aproape ca iti parea rau ca trebuie sa gusti din preparate.

Mugur: Mi-a placut in mod deosebit prezentarea IMPRO, ca intr-o sceneta de improvizatie, poate si pentru faptul ca am facut parte dintr-o trupa de acest gen :) Eee, nostalgia!

 

Proba "In Aburii Gatitului", sustinuta de Electrolux

Andreea: S-au descurcat minunat echipele, chiar si la proba de gatit cu abur, pentru ca au gatit la abur chiar si preparate care nu se pregatesc in mod normal la abur, si culmea e ca le-a si iesit. Toate briefurile au dat rezultate delicioase si cuptoarele Electrolux au fost un aliat pe masura.

Mugur: In ce priveste proba de gatit la abur, toti participantii s-au descurcat impecabil, insa mi-a placut in mod deosebit "dim-sum-ul"celor de la Geometry. Suuper tasty.

Aaaa, sa nu uitam totusi si de cei de la pastel, care au reusit sa faca un carrot cake la cuptoarele cu abur, un preparat care se preteaza putin spre deloc acestei tehnici de gatire. Nu stiu daca a fost curaj sau indrazneala, cert este ca le-a iesit super bun preparatul :)

 

Sfaturi catre participanti pentru editiile viitoare

Andreea: Sa fie indrazneti, sa experimenteze preparate inedite, sa incerce set-up-uri out of the box pentru a impresiona juriul, sa se gandeasca serios sa faca „ceva" cu aceasta pasiune.  

Mugur: Speram sa-i vedem si anul viitor, la fel de creativi si inspirati. Sfatul meu e sa continue sa expertimenteze, numai asa vor ajunge mai aproape de perfectiune.

 

Despre Electrolux
Cu aproape 100 de ani de experienta in realizarea echipamentelor profesionale pentru cei mai buni bucatari profesionisti din Europa, Electrolux aduce excelenta culinara atat in cele mai renumite bucatarii ale lumii, cat si in casele utilizatorilor.

Platforma "Make Life Delicious" transforma bucataria intr-un hub social, plin de vitalitate, deschis celor care considera creativitatea ca fiind cel mai important atribut gastronomic. Rutina zilnica se transforma acum in explorarea de noi posibilitati culinare, simpla pregatire a mesei se transpune in crearea unei ambiante speciale, iar gatitul devine o adevarata experienta sociala, "Make Life Delicious" fiind sursa de creatie culinara unde gusturile sunt imbogatite cu ajutorul echipamentelor si tehnicilor recomandate de Electrolux.

Despre Cupa Agentiilor la Gatit 
Creativii ingredientelor, ai prezentarilor si ai uralelor isi gasesc locul la Cupa Agentiilor la Gatit, un eveniment IQads care face parte dintr-un concept mai amplu de intreceri creative dedicate industriei publicitare din Romania -"Cupa Agentiilor". Scriem retetarul Cupei la Gatit din 2013 si starnim creativii sa se infrunte in preparate si farfurii.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

VML

VMLY&R a preluat FRACTAL Communications, agentia locala parte din WPP, si se alatura  VMLY&R Commerce pentru a oferi brandurilor o experienta conectata.  Preluarea agentiei locale de catre... vezi detalii »

Pastel

pastel este o agentie de comunicare romaneasca cu o abordare strategica si creativa, cu o activitate de 18 ani pe piata din Romania, peste 5.000 de campanii si proiecte dezvoltate, si un portofoliu de clienti... vezi detalii »

Sectiune



Branded


Related