[Cook-off publicitar] Deviza lui Machiavelli si strategia culinara PickTwo la Cupa Agentiilor la Gatit

[Cook-off publicitar] Deviza lui Machiavelli si strategia culinara PickTwo la Cupa Agentiilor la Gatit

"Scopul scuza mijloacele", au raspuns membrii echipei culinare PickTwo, intrebati despre strategia de participare la Cupa Agentiilor la Gatit. Deloc diabolica, sintagma indeamna la minti deschise cu doua zile inainte de Cupa: dincolo de procedeele de gatire, preparatul rezultat innobileaza absolut (cc jurati).

PickTwo e un studio de design specializat pe proiecte de interior, care s-a ocupat de decorul Stadio (cladirea Union) si, din grupul City Grill, de restaurantul Pescarus, terasa Hanul lui Manuc sau Trattoria Buongiorno (Centrul Vechi), cum povesteau pe aiciLa Cupa, se incadreaza in categoria indraznetilor experimentali. 

In ce fel? Nu s-ar considera chefi nici intr-un milion de ani, dar si-au ales Ingredientul-vedeta pe criteriul "hai sa ne facem viata mai grea". Iar dupa simularea de gatit petrecuta in weekend, s-a notat observatia valoroasa a galbiorilor care nu se spala. Au eliminat partial necunoscutul si, astfel, vor trece pragul CulinaryOn designerii Sebastian Mindroiu, Sonia Dabija, Iuliana Dinca si Carmen Orzea, cu Radu Calin in rol de sustinator remote. 

 

Designerii care nu spun "nu"

Ca sa raspundem in 2 cuvinte: greu! Ne-am dorit cu toii, dar simteam ca stacheta e sus. Provocarea saptamanii la birou era sa nu spunem “Nu” la nimic. Si ne-am convins unii pe altii.

Cum ne-am structurat ca chefi? "Chefi" e foarte mult spus! Ne sfatuim intre noi, cineva (se) tine de cutit, cineva (se) tine de tigaie, cineva pune in tigaie si cineva pune in farfurie. Strategia noastra in bucatarie: scopul scuza mijloacele.

 

Cum merge bucataria zi de zi? Ultimul preparat facut in casa

Foarte bine! De luni pana vineri ne intelegem “turceste” cu gatitul, asta pentru ca stam zilnic la coada la fast food-ul turcilor de unde ne cumparam mancare. In weekend exersam si alte limbi straine. Ultimele preparate gatite de noi acasa:

Sebi: Omleta cu trufe. A iesit exact cum suna.
Sonia: Cafea. A iesit “cu de toate”.
Carmen: Orez salbatic cu ciuperci de padure.
Iuliana: Mancare de cartofi.
Radu (cel care ne sustine de la distanta): Specialitate de paine prajita.

 

Despre cele 4 probe de concurs

Ne-au surprins ideile de gatit la abur si de facut paste. Cu gatitul la abur nu avem asa mari emotii, pentru ca e in finala si mai avem mult pana acolo. Iar la paste cred ca ne vom descurca.

La prima proba gatim cu galbiori. Din toata lista aia, era singurul produs pe care nu l-am mai gatit si ne-am gandit sa ne “faultam” singuri. Am incercat sa il gatim in weekendul dinaintea concursului si concluzia este ca puteam sa alegem ceva mai usor :) Secretul: galbiorii nu se spala.

 

Puncte forte

Atacul! In aparare pot aparea cateva sincope, dar daca fetele care joaca in linia defensiva prind o zi buna, credem ca putem scoate un 0-0 si cu Real Madrid.

 

Ambitie de Finala sau fun cu colegii?

Fun cu colegii all the way! Juratilor le transmitem un calduros “Doamne ajuta!”. Speram sa aiba stomacul tare. Adversarilor: sa nu mai vorbeasca despre noi! :)

 

Partenerii Cupei

Despre Selgros Romania 
Se ocupa de varietatea si prospetimea ingredientelor pe care le veti transforma molecular la fata locului, totul in spiritul constructiv al improvizatiei, fara emotii, nici cu presiuni (sunt deja destule la birou).

Despre Kenwood 
Aduce intariri sub forma de instrumentar, de regula absent in meseria de publicitar. Dar pastram familiaritatea - o sa fie multitasking ca la tine in agentie, doar ca in bucatarie.

Despre Electrolux 
Asigura tehnologiile de gatire fara de care n-am putea gusta nici jumatate dintre aromele care o sa ne inconjoare. 

Despre Flanco
Si inainte, si dupa finish-ul Cupei Agentiilor la Gatit, Flanco se angajeaza sa aduca bucatariile romanesti la zi din punct de vedere electrocasnic.

Despre Doncafe Fresh 
Arma secreta a evenimentului nostru, care pana la urma implica niste eforturi in conditii de concurs. Si nu puteam omite un element precum cafeaua, nelipsita oricarui "publicitar starter pack".
 

Despre Cupa Agentiilor la Gatit
Creativii ingredientelor, ai prezentarilor si ai uralelor isi gasesc locul la Cupa Agentiilor la Gatit, un eveniment IQads care face parte dintr-un concept mai amplu de intreceri creative dedicate industriei publicitare din Romania - "Cupa Agentiilor". Scriem retetarul Cupei la Gatit din 2013 si starnim creativii sa se infrunte in preparate si farfurii. 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Dosare editoriale

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related