[Crafted Outfit] Valentina Ratiu s-a apucat de lucru fara intentii de Upload. Dar nu iese mereu cum iti planuiesti

[Crafted Outfit] Valentina Ratiu s-a apucat de lucru fara intentii de Upload. Dar nu iese mereu cum iti planuiesti

Intalnindu-se cu competitia de design Leroy Merlin pe IQads, Valentina Ratiu (DTP intr-o agentie de publicitate) ridica din sprancene si se punea deja pe treaba. Dar fara intentii serioase de a inscrie, mai degraba dintr-o inspiratie de moment. Poate influentata si de-o coincidenta simpatica: Valentina isi incepea cariera de DTP in urma cu 9 ani facand leafleturi pentru o retea de magazine DIY. Sa fie, de fapt, un semn? Asteptam si vom vedea; pe 2 decembrie se incheie sesiunea de inscrieri, iar pe 9 decembrie inchidem cu tot cu evalurea publicului si notele juriului.

In continuare, Valentina ne povesteste cum dintr-un imbold neplanificat au rezultat doua lucrari. Prima este o tinuta sport, mai lejera, cu un design inspirat de triunghiul logo-ului Leroy Merlin. Iar a doua, preferata ei, aduce nota Lumberjack-ului in compendiul inscrierilor pentru noua uniforma a consultantilor de vanzari Leroy Merlin. Din materiale trainice (o geaca din lana captusita cu blanita) cu cusaturi vizibile ( in spiritul DIY), logo-uri brodate si buzunare adaugate, tinuta Lumberjack in intregimea ei pare foarte potrivita pentru vremea de-afara.

Iar tu citeste brieful ca sa vezi despre ce vorbeste lumea. Treci si peste regulament, ca asa se face. Nu mai ramane decat sa te echipezi cu kitul de inscriere si sa-i dai drumul. 

 

Cu designul

Ca o simpla si simpatica coincidenta legata de acest concurs, mi-am inceput cariera de DTP acum vreo 9 ani, facand leafleturi pentru o retea de magazine DIY. Continui sa fac DTP intr-o agentie de publicitate, impletind in timpul liber mici proiecte de graphic design si DTP, dar recunosc ca tot mai mult imi place in fata sevaletului, mazgalind panze.

De altfel, studiile mele universitare nu au vreo legatura cu activitatile mentionate.

 

Vestea despre competitie. Si inscrierile

Am aflat din presa digitala. Urmaresc cu fidelitate IQads. Am vazut competitia, am ridicat din sprancene, am descarcat brieful imediat si m-am pus pe treaba fara intentia de a uploada. Asta a fost initial, apoi mi-am zis “da’ de ce sa nu ma inscriu si eu?!”.

Am inceput cu “Run, Forrest, Run!” si, dupa cum ati vazut, nu m-am putut abtine sa nu-l aduc si pe “Lumberjack” din padure. Cand m-am apucat de treaba, mi-am imaginat cam ce as vrea eu sa port daca as fi angajat Leroy Merlin. Sa fie nici prea-prea, nici foarte-foarte, sa fie casual-sport, sa se simta omul bine, sa poarte cu inima usoara straiele de munca.

Da, nu par a fi tocmai uniforme, nici nu am intentionat asta, dar am pastrat culorile puternice din logo, ca sa raman aproape de brand.

Nu am intervenit foarte mult pe tiparul hainelor. Pe maneci am atasat niste buzunarele, pentru ca uneltele de scris, sa fie la indemana. Am evidentiat cusaturile ca sa ma apropii de imaginea lucrului mestesugit.

Cel mai mult imi place varianta cu carouri, in special geaca cu caciula; mi se pare ca se potriveste ideii de DIY. Mi-am imaginat-o dintr-un material robust, lana captusita cu blanita (sintetica, bineinteles), prevazuta cu fermoar. E ca si cum, punand geaca pe tine, deja stii ce ai de facut; arati si cool, ca sa nu mai zic ca blanita are sa iti tina de cald :)

Cealalta versiune de outfit, cu V-ul pe piept, a pornit de la triunghiul din logo. Am vrut sa fie o tinuta mai sport, mai usor de purtat, practica. Nu stiu de ce mi-a aparut in minte personajul Forrest Gump alergand (de aici am ajuns la denumirea primului design; as putea revedea oricand filmul asta.

Din propunerea asta, aleg ca favorita tot geaca. Winter is coming!

 

Do-It-Yourself?

Yes, I do! I did si I will. Ca sa zic asa, am crescut cu cheia franceza la brau :)

Fac, dar si desfac. Cateodata, raman desfacute. Nu stiu cum sa va zic, dar daca gasesc vreo piulita sau saiba ratacite prin casa, nu le arunc la gunoi, ci le pun la locul sacru al uneltelor... nu se stie niciodata cand ai nevoie. Ma mai laud cu bere facuta in casa. Am si masina de cusut electrica, primita zestre de la parinti :)

In general nu iau multe de-a gata. Imi place sa mestesugaresc. Ma relaxeaza.   

 

Catre juriu si catre publicul cu drept de vot :)

Mi s-a parut foarte draguta ideea concursului. Felicitari celor care au venit cu propunerea! Iar daca v-au placut tinutele propuse de mine, votati-ma cat inca mai e timp! Multumesc.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Pozitii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related