[Crafted Outfit] Despre DTP, pictura si cel mai bun outfit de lucru Leroy Merlin, alaturi de castigatoarea Valentina Ratiu

[Crafted Outfit] Despre DTP, pictura si cel mai bun outfit de lucru Leroy Merlin, alaturi de castigatoarea Valentina Ratiu

Cu Valentina Ratiu ne intalneam in toiul inscrierilor competitiei de design Leroy Merlin, cand ne povestea cum s-a apucat de lucru dintr-un impuls de moment, fara intentii serioase de a apasa pe "Upload". Dar, dintre cele doua propuneri prezentate publicului si juriului, fiecare dintre aceste entitati colective au decis - in proportie de 30 si, respectiv, 70% - ca inscrierea "Run, Forrest, Run" merita cel mai bun scor final dintre toate cele 95 de lucrari - si un premiu de 1.200 de euro.  

Valentina ne povestise cate ceva despre ea, dar am sesizat ocazia si am insistat cu o rugaminte: sa ne arate si cateva dintre panzele pe care le-a "mazgalit" pana acum. Victoriosi fiind, mai departe nu putem decat sa-i zicem sa se tina de treaba, vedeti de ce mai jos. In ce priveste inscrierile din concursul Leroy Merlin, Valentina si-a ales un top 5 al lucrarilor preferate si spune ca abia asteapta sa vada rezultatul final: noua uniforma a echipelor de vanzari Leroy Merlin, pe care o vom vedea in intregimea ei in viitorul apropiat.

Alaturi de ea, podiumul a fost completat de Andrei Popa ("Fir cu fir") pe loc secund si Nicoleta Dajbog ("Search For The Smile") pe locul al treilea.

 

DTP prin publicitate

Am inceput sa fac DTP la sfarsitul anului 2008. Eram in anul 4 la Facultatea de Agroturism, in cadrul USAMV. Era timpul sa am un job serios :) Ma abatusem destul de mult de la desen/pictura, pasiunea pe care mi-am cultivat-o singura, de mic copil. Am avut norocul sa cunosc oamenii potriviti care au tras sforile sa ma aduca inapoi la mal.

In acel an am urmat un curs de DTP la Centrul de Jurnalism Independent si, cu ajutorul unei bune prietene, m-am trezit in publicitate. Mi-am facut ucenicia vreo cateva luni, apoi am preluat leaflet-ul OBI. Vreo 3 ani am facut leaflet-uri pentru mai multe magazine, inclusiv DIY, cum va spuneam. Am invatat sa fac DTP de la profesionisti, carora le sunt recunoscatoare, iar anii de juniorat raman de neuitat. Au fost intensi, am invatat multe si s-au legat prietenii frumoase. In continuare mi se pare un domeniu dinamic, plin de provocari, iar atmosfera de lucru poate fi si relaxanta.

Dupa cum probabil stiti, in DTP nu este loc de prea multa creativitate. Prin urmare, Art-ul se bucura de creatia lui, eu ma bucur cand iese bine la print. Daca ma intalnesc pe strada cu vreun OOH DTP-izat de mine, nu trec pe langa el fara sa ii fac o poza. Sunt un fel de paparazzo al propriilor lucrari. In general, colectionez printuri DTP-izate de mine, daca pun mana pe vreun exemplar. 

In portofoliul pe care nu l-am definitivat inca, adaug branduri atat internationale cat si locale. Anii 2014-2017 au fost in mare parte dedicati Raiffeisen Bank. In timpul liber am mai incropit mici proiecte de graphic design (flyere, brosurele, chiar si invitatii de nunta).  Ma implic emotional cam in tot ceea ce fac si vreau ca lucrurile sa iasa bine.

Pe langa toate acestea, mi-as dori sa am mai mult timp liber sa pictez. Am fost cam lenesa in ultimul an.


Pestele (cel mare)


Sub apa


Lavanda


Portret


Reproducere dupa Ivan Aivazovski


Gnu


Maslinul

 

Ai castigat!

In ziua in care se anuntau rezultatele am primit un email, am citit rapid titlul si mi-am zis “Aaa, e mailul pe care il primesc toti participantii”. Cand l-am deschis si am vazut, au inceput sa-mi joace ochii in cap de bucurie. L-am recitit, am intrat pe site ca sa verific si apoi am inceput sa dau telefoanele cu “Am castigaaaaat!!!”.  M-am bucurat teribil de mult; am indraznit un pic sa visez ca o sa castig, dar in niciun caz locul 1. Singura persoana care era sigura ca voi castiga a fost mama, bineinteles. Visase cu o seara inainte :)) Mamele stiu tot.

Si, cum orice victorie trebuie sarbatorita, seara am iesit la bere si am petrecut in stil balcanic.

 

Top 3 lucrari favorite 

Ar arata cam asa:

1) Techwear dyi - mi se pare ca a pus accentul pe cusaturi/croiala si a facut-o bine, zic eu. Mi-a placut mult tiparul pantalonilor. Si geaca e frumoasa. O tinuta bine dotata cu buzunare si tot ce ii mai trebuie unui om cu instrumente de lucru la el.

2) SEARCH FOR THE SMILE - personal as fi evitat albul pe hanorac pentru ca tinde sa se murdareasca foarte repede, dar altfel mi s-a parut o propunere foarte buna si vesela.

3) Intre Simplitate si Utilitate (mi-au placut foarte mult tricoul si pantalonii).

Si lista continua cu Swift LM si FUN-ctionaliy. Au fost multe creatii pe gustul meu. Din punctul meu de vedere a fost o competitie serioasa, m-am simtit in pericol, ca sa zic asa :)

 

Viitoare demersuri DIY si alte planuri

De curand ne propusesem sa facem unele interventii de design interior. Mai precis, dupa sarbatori demaram proiectul “Donde esta la biblioteca”. Am facut deja cateva schite/ simulari grafice, sa vedem ce va iesi :) Insa din banii castigati la concurs voi cumpara 2 bilete de avion spre Tara Soarelui Rasare.

Faptul ca am castigat mi-a dat o buna energie si o sa profit de ea pentru a incepe un an nou cu mult chef de lucru si mai multa incredere in mine. Ma bucur nespus ca v-a placut propunerea mea si sunt nerabdatoare sa vad uniforma Leroy Merlin croita in forma finala. De asemenea, felicitari si celorlalti doi castigatori! 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Pozitii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related