Ediția aniversară TEDxBucharest a avut loc în acest weekend și a adunat peste 800 de participanți care s-au lăsat inspirați de idei care merită împărtășite

Ediția aniversară TEDxBucharest a avut loc în acest weekend și a adunat peste 800 de participanți care s-au lăsat inspirați de idei care merită împărtășite

Ediția cu numărul 10 a TEDxBucharest a avut loc pe datele de 30 noiembrie – 1 decembrie 2018, la Auditorium Pallady, tema evenimentului fiind ”Crossing Boundaries”, o invitație onestă la introspecție, învățare și deschidere către idei care înving stereotipuri.

25 de momente unice au fost prezentate pe scenă menite să inspire prin poveste, subiect sau munca din spatele celor 18 minute de prezentare.

Accentul a fost pus pe inspirație și povestea fiecărui vorbitor, secretul pe care l-au păstrat și valorificat, motivul pentru care au credințele actuale și lecții din experiența lor de viață.

Nadya Zhexembayeva, specialistă în reinventare, autoare și femeie de afaceri, a introdus conceptul „Sindromul Titanic” care compară eșecul companiilor cu tragedia vasului Titanic, vorbește despre schimbare și necesitatea acesteia într-o lume care se schimbă continuu. Gabriel Hallevy, profesor la cea mai mare facultate de Drept din Israel, a vorbit despre legea aplicată roboților și a explicat conceptul „Machinasapiens” – cum roboții vor împrumuta comportament uman și vor fi pedepsiți conform normelor umane. Alexa Valianatos, activistă pentru comunitatea LGBT+, a explicat cum se dezvoltă persoanele transexuale, procesul prin care trec și cum barierele sociale îi împiedică să aibă o viață normală. Marius Ursache, fondatorul Eternime, a făcut o paralelă între moartea unei persoane dragi și ideea creării unei aplicații care folosește Inteligență Artificială pentru a trece peste o barieră majoră: moartea.

De la psihologia în relație până la probleme mentale precum schizofrenia; de la pasiunea din copilărie pentru robotică până la dezvoltarea unei noi specii de roboți (Machinasapiens); de la salvarea planetei până la protejarea și conservarea spațiilor; de la forța de a trece peste verdicte medicale și a fonda un centru sportiv pentru cei din jur până la a înota fluviul Dunărea în 89 de zile fără echipament adecvat. Idei inedite, uimitoare și inspiraționale, toate acestea s-au găsit pe scena TEDxBucharest în vreme de Centenar.

Au urcat pe scenă experți, maeștri în domeniu, profesori și învățăcei cu o dorință arzătoare de a-și urma pasiunea. Ne-am bucurat de momentul artistic realizat de Corul „Cantus Mundi”, de momentul dintre Soundapomine și Aural Eye, în care muzica și imaginile s-au combinat pentru a crea un cocktail de simțuri, iar momentul coreografic regizat de Millo Simulov a depășit barierele creative și a pus în valoare talentul celor doi dansatori: Simona Dabija și Răzvan Stoian.

Gazda evenimentului a fost JAZZ 8, Cosmin Dominte, artist care a urcat pe scena TEDxBucharest în 2017, iar anul acesta a avut rolul de MC al evenimentului și a recitat pe 1 decembrie noua poezie din seria GÂNDURI.

 

“Ediția acestui an ne-a arătat, dacă mai era nevoie, că există inițiative valoroase și idei inspiraționale demne de împărtășit, precum și oameni dispuși să facă un pas în plus pentru a schimba lumea, un pas în plus pentru a-și depăși barierele. Pentru noi, echipa TEDxBucharest și toți susținătorii acestui eveniment: parteneri, susținători, participanți, prieteni și familie, a fost o sarbătoare extraordinară, am marcat împreună 10 ani de pasiune pentru acest fenomen TEDx și am aniversat Centenarul României în stilul nostru propriu. Am arătat, timp de două zile, alături de cei peste 800 de participanți ai evenimentului, că unirea înseamnă atât depășirea granițelor fizice cât și a celor mentale, tehnologice sau sociale" a declarat Andrei Dinu, deținătorul licenței TEDxBucharest și curatorul evenimentului.

 

Experiența participanților a fost completată de diverse activări ale partenerilor: de la depășirea fricilor prin simulare VR la interacțiunea cu panouri cu senzori, de la spații pentru fotografii amenajate conform brandului TEDxBucharest la spații confortabile unde se printau vederi.

Cu ocazia aniversării celor 10 de existență, TEDxBucharest a oferit 30 de locuri celor mai interesante 30 de idei care pot schimba lumea, primite din rândul publicului, într-o competiție susținută de partenerul său, 2Checkout. Cele 30 de persoane au fost selectate în urma aplicării dintr-un număr de peste 180 de înscrieri, care arată apetitul publicului TEDxBucharest de a schimba cu adevărat comunitatea în care trăiesc. Susținerea celor de la 2Checkout arată înțelegerea lor cu privire la rolul unui partener într-un astfel de eveniment inspirațional.

 

Crossing boundaries. Because you don't just happen.

Mulțumim partenerilor: Mindspace, 2Checkout, DIGI, Autonom, Habitat for Humanity, FIVE’s, Johnie Walker; partenerilor logistici: FotografulTAU, OVEIT, Beanz Café, Kaustik, AlwaysFWD, G4S Security, Mobila Dalin, Pauza de Fructe, LaStrada, Edenia, Curatenie Profi, Your Smart Driver, EventHeroes și partenerilor media: Digi24, AvocatNet.ro, 9am.ro, Agerpres, Cațavencii, Radio Romania Cultural, Garbo, Igloo, IQads, JURIDICE.RO, Kudika.ro , Revista Biz, Cariere, Elevate, Smark, The Diplomat, 5AM, Financial Market, IAA, Media Trust, Promenada, România Pozitiva și Wall-Street.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Campanii

Subiecte

SectiuneBranded


Related