[Doi-zece, muzici noi] Un sound ca o guma Turbo - de la Gray Matters

[Doi-zece, muzici noi] Un sound ca o guma Turbo - de la Gray Matters

Pentru cel de-al doilea videoclip al lor, Gray Matters au lucrat cu cei de la Studioset. E un detaliu destul de important, pentru ca, ne spune Mihai Bancila, unul din membrii trupei, ”atunci am vazut si noi ce inseamna sa ai niste profesionisti care se ocupa de tot”.

Iar ca sa vorbim despre directia creativa a Gray Matters, trebuie sa vorbim un pic de noroc: unul din oamenii trupei, Mihai, este artist vizual. Cat despre ceilalti doi membri, avem BARFE, fiti atenti aici:

Babu si-a supt degetul mare pana la 5 ani, iar despre Catalin se zice ca nimeni nu a reusit sa-l trezeasca din somn fara sa iasa scandal.

Din 2015 si pana azi canta impreuna in forma actuala, iar daca se va intampla vreodata sa-si spuna ”pa”, au promis ca ne anunta din timp.  

 

 

Startul

Trupa a luat nastere in 2015, iar in acelasi an am avut si primul concert in club Fabrica. Membrii fondatori suntem noi toti patru: Cata, Laura, Mihai si Babu :)

Daca vorbim de background, sau cu ce ne ocupam zilele cand nu suntem Gray Matters: Cata - Sound Engineer, Laura - Arhitect/fotograf, Mihai - artist plastic si Babu - Project Manager

Fun facts cu trupa Gray Matters: Babu si-a supt degetul mare pana la 5 ani, despre Catalin se zice ca nimeni nu a reusit sa-l trezeasca din somn fara sa iasa scandal, Mihai a fost in viata anterioara o actrita intr-o telenovela, iar Laura are in masina mai multe haine decat noi toti in sifoniere.

 

Prima piesa

Prima piesa Gray Matters se numeste SEE the sun. A fost mixata de Adrian Despot si masterizata in studiourile Mastervargas - Professional Audio Mastering din State.

De productie ne-am ocupat noi impreuna cu niste prieteni foarte talentati si dedicati: Andrei Lupu, Alexandra Popescu - Regie, Sabina Aur - Editare Video, Andrei Lupu - DOP, Catalin Cazacu - Asistent Tehnic, Paul Cimpoieru - Performance, Adrian Maranca - Lumini si Grip, Mihai Bancila - Styling, Andreea Hondru - Makeup, Bogdan Catargiu, Gicu Boboc - Fotografi

 

Despre muzica voastra

Ca sa-l citez pe Catalin: "Muzica noastra este ca o guma Turbo: cu surprize". Nu avem o tema preferata, de regula se merge sentimentele din perioada respectiva.

 

Comunicarea in industrie

Social media & friends clar pe locul 1. Noi am mai incercat si prin intermediul videoclipurilor sa comunicam la un nivel cat mai inalt pentru o trupa tanara din undergroundul romanesc.

 

 

Contributia unui manager

Momentan, nu avem un manager/impresar, dar banuim ca pe viitor o sa ne degreveze de foarte multe treburi administrative.

 

Numele trupei

Cu numele pentru trupa este mereu dificil. Pana la urma, l-am gasit intr-o pauza la sala de repetitie. Ne-am jucat cu ideea de materie cenusie si ce valori conteaza in vremurile noastre.

 

Identitate vizuala si promo

Norocul nostru este ca avem si un artist vizual in formatie (Mihai). El deseneaza tot ce inseamna directie creativa pentru noi.

 

Colaborari cu agentiile de publicitate?

Da, la al doilea videoclip al nostru: Bipolar - am lucrat cu Studio Set (agentie de productie video) si atunci am vazut si noi ce inseamna sa ai niste profesionisti care se ocupa de tot.

 

Artisti cu brand

De la noi trebuie sa mentionam clar Vita de Vie si Subcarpati, iar din afara orice trupa de la Bring me the Horizon la Bruno Mars, care are in spate o agentie de PR.

 

Cat e hobby si cat meserie?

Cred ca am cazut de acord aici si o sa spunem ca avem doua joburi: unul financiar si unul sentimental: Gray Matters.

 

Nevoile artistilor

Cel putin in zona noastra muzicala, credem ca este nevoie de mai mult consumatori de muzica, public platitor si aici ne referim: bilete la concerte, mechandise, muzica etc. Cea mai mare provocare ni se pare sa poti sa traiesti din muzica pe care iti place sa o faci.

 

Planuri

Sa renuntam la zahar, sa nu mai mancam carbohidrati dupa ora 18 si sa lansam un EP spre sfarsitul anului. 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Studioset

Studioset este o casa de productie si post-productie, cu sediul in Bucuresti. Compania a fost infiintata in 2007 si este formata dintr-o echipa tanara de profesionisti media care au castigat numeroase premii de-a... vezi detalii »

Dosare editoriale

Subiecte

SectiuneRelated