Pe 1 Iunie, peste 80.000 de copii și părinți s-au jucat la 1UNIFEST

Pe 1 Iunie, peste 80.000 de copii și părinți s-au jucat la 1UNIFEST

Soarele a strălucit pe cerul Bucureștiului de Ziua Copilului, iar Parcul Alexandru Ioana Cuza a fost plin de zâmbetele copiilor mari și mici care s-au bucurat de întâlniri cu personaje de basm, de jocuri și cadouri, muzică și povești, de ateliere creative, baloane, fotografii și întreceri cu premii. Toate acestea au avut loc la cel mai mare festival pentru copii și părinți organizat de echipa Itsy Bitsy, cea care a făcut posibil ca 1 Iunie să devină zi liberă națională.

Itsy și Bitsy s-au jucat toată ziua împreună cu copiii și părinții la panoul de cățărat și la Human Foosball, au cântat și au dansat pe scenă, au răsfoit cărți și au ascultat povești în lectura autorilor contemporani, au asistat la spectacole de teatru, au construit, au pictat și au modelat, au transmis în direct la radio și s-au fotografiat cu mii de copii. 1UNIFEST a oferit atât de multe alternative de joacă, încât n-ai fi avut timp să le faci pe toate. În cifre, 1UNIFEST a însemnat: 

  • peste 80.000 de copii și părinți veniți în parc din toată țara;
  • 12 ore de distracție;
  • peste 30.000 de cadouri și surprize oferite copiilor;
  • peste 200 de copii care au intrat în direct din Radiomobil;
  • peste 350 artiști mari și mici la scenă;
  • 8 spectacole de teatru pentru copii pe scena din Foișorul de lemn;
  • peste 250 de ateliere, workshop-uri și activități;
  • peste 100 de parteneri;
  • 000 mp de alei pline cu decoruri de poveste;
  • 10 zone tematice: Lumea Poveștilor, Bebe, SuperTați, Sport, Creativ și Joacă, Food Trucks, Expo Central, Radiomobil, Fan Zone, Itsy Bitsy Show.

Pe scena principală, Itsy, Bitsy, SuperZăpă, Profesorul de Joacă și Marius Constantinescu au făcut show împreună cu Voltaj Academy, Contrapunct, De Moga Music, Bim Bam și Bim Bam Bum, Miniton, Lilliput, Hi Ha Hu, Victoria Dans Studio, Elite Dance Studio, Step by Step, DaviDans, Show Dance Art, Five Crew, Crescendo, Cor cu Dor by Cantus Mundi, Andra Gogan Academy și Blană Bombă. Scena a răsunat de vocile copiilor care au cântat cele trei variante audio ale imnului 1UNIFEST: pop, rock și reggae. 

Pe scena secundară, în Foișorul de lemn, a avut loc un maraton al teatrului pentru copii, iar mii de familii au asistat, de-a lungul zilei, la cele 8 spectacole de teatru jucate special pentru cei mici. Alături, în poienița străjuită de un Uriaș, un Dragon și un Tron impunător, copiii au ascultat povești în lectura unor autori contemporani îndrăgiți, precum Ioana Chicet-Macoveiciuc (Prințesa Urbană), Alec Blenche, Bianca Mereuță și Adriana Mitu.

La 1UNIFEST au fost și lecții de reciclare, consulturi stomatologice și oftalmologice gratuite, dar și activități pentru familiile cu bebeluși și mămicile însărcinate, care s-au întâlnit cu Ela Crăciun, au vorbit despre somnul bebelușilor și babywearing, au dansat, s-au pozat și s-au pictat pe burtici.

Poliția Română, Crucea Roșie, Poliția Comunitară a Sectorului 3 și Cercetașii României au fost la rândul lor prezenți cu demonstrații educative, jocuri și ateliere pentru cei mici.

La zona sportivă, copiii de toate vârstele au parcurs cel mai mare și mai distractiv traseu sportiv, pregătit de Asociația KinetoBebe, au participat la demonstrații de arte marțiale, lecții de volei și yoga prin râs și s-au întrecut pe echipe la FoosBall Gigant, arbitrați de Felix Tătaru (co-fondator Itsy Bitsy), de realizatorii radio Alex Zamfir și Marius Constantinescu și de blogger-ul Cezar Ionaşcu. Cei pasionați de jocuri pe calculator și roboți s-au întâlnit și au experimentat tehnologia împreună cu Cristian Lăcraru.

 

Sper că de 1 Iunie toți copiii români au petrecut împreună cu părinții lor, indiferent dacă au fost la 1UNIFEST sau nu. Eu însămi m-am jucat ca un copil, am râs și chiar am plâns de bucurie în această zi. Îmi doresc ca un pic din această bucurie să fie zi de zi în fiecare familie cu copii, pentru că asta face minuni în sufletele lor.”, Nadia Tătaru, co-fondator Itsy Bitsy.

 

Familiilor cu copii le-a plăcut mult distracția și au rezistat ore bune la festival, făcând și pauze de joacă, tolănindu-se pe iarbă în zonele de relaxare, picnic și food trucks.

Festivalul 1UNIFEST este realizat de Itsy Bitsy FM cu sprijinul Primăriei Sectorului 3 și susținut de: Artesana, AQUA Carpatica Kids, Aquafresh, Baterel, BCR – Banca Comercială Română, Bonduelle, Centrul Comercial Auchan Titan, Caroli, Christian Tour, Coca-Cola HBC România, Cris-Tim, Danonino, ErFi expertul tău în siguranță auto copii, Essilor, Eti Petito, Fulga, LEGO, Opel - mașina oficială UNIFEST, Pampers, PlayStation.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

SectiuneBranded


Related