O tacere rasunatoare, dirijata spre un #StrigatdeViata

O tacere rasunatoare, dirijata spre un #StrigatdeViata

Uneori, tacerea e la fel de rasunatoare precum zgomotul, dar deseori o confundam cu o lipsa de continut. Cand de fapt, tacerea poate cuprinde o lupta, un efort, o incercare de a depasi piedici si obstacole. Tacerea poate tine locul unui strigat. Ceea ce s-a vazut si in cadrul unui concert extraordinar al Orchestrei Nationale Radio sustinut in luna aprilie, cand maestrul dirijor Vlad Conta a anuntat inceperea spectacolului.

Cei 80 de muzicieni din orchestra au lasat deoparte instrumentele si au petrecut cateva minute in liniste, alaturi de spectatori, pana cand tacerea a capatat un sens aparte. Cu ajutorul unui ecranul setat in spatele orchestrei, spectatorilor le-a fost reamintit cum bebelusii nascuti prematur ajung pe lume fara puterea de a plange, intr-o liniste aproape totala. Tot in tacere raman si mamele acestora, asteptand in fiecare zi sa auda primul strigat de viata ai copiilor lor. 

La Sala Radio, momentul de tacere s-a incheiat in momentul in care Simona Halep a urcat pe scena, anuntand startul celei de-a 7-a editii a campaniei "Grija pentru copii", derulata de Dorna si Salvati Copiii Romania de aceasta data prin proiectul "Strigat de viata".

Pentru toti copiii care nu au puterea de a striga, Dorna si Salvati Copiii Romania se adreseaza din nou tuturor romanilor, indemnandu-i sa transforme tacerea copiilor nascuti prematur intr-un #strigatdeviata colectiv. 

Printr-un share al mesajului #StrigatdeViata pe site-ul Dorna sau in social media, oricine isi poate arata sustinerea pentru o cauza care afecteaza unul din zece copii din Romania.

Simona Halep s-a alaturat cauzei copiilor nascuti in tacere inca din anul 2015, revenind si in acest an pentru a ajuta la raspandirea cauzei catre toti romanii. 

 „Ma bucur ca am sansa sa promovez o cauza atat de importanta, in care eu cred cu tarie. Copiii sunt o bucurie, iar eu iubesc in mod special copiii. Trebuie sa fim alaturi de cei mai mici dintre ei, pentru ca ei nu au putere sa lupte singuri. Si eu, ca sportiv de performanta, stiu cat de importanta este sustinerea oamenilor din jurul meu, fie ca vorbim despre un gand bun scris, fie despre strigatele de incurajare care vin din tribuna.
Sper ca fiecare dintre voi sa contribuie la sustinerea copiilor nascuti inainte de termen, asa ca ii invit pe toti sa dea share cauzei noastre, #strigatdeviata, de pe site-ul dorna.ro”Simona Halep, ambasadorul campaniei "Grija pentru copii".

De-a lungul celor 7 editii ale campaniei "Grija pentru copii", Dorna si Salvati Copiii Romania au sprijinit 60 de maternitati din toata tara cu 96 de echipamente specializate de o valoare estimativa de 700.000 de euro. In schimbul sustinerii si promovarii cauzei de catre romani, si in acest an, o serie de maternitati vor primii donatii de incubatoare si alte echipamente medicale care cresc sansele la viata ale copiilor nascuti prematur.

Promovarea cauzei cuprinde o componenta cruciala de informare, adresata mamelor actuale si viitoare, care pot lua masuri din timpul sarcinii pentru a preveni o nastere prematura.

 „Toti stim, fie ca suntem sau nu parinti, ca exista un moment critic atunci cand un copil vine pe lume: plansul de la nastere. Acel prim strigat care ii anunta pe toti cei prezenti ca bebelusul s-a nascut si este pregatit pentru viata. Pentru unii parinti, acest sunet se lasa asteptat. Si cred ca linistea din acel moment marcheaza de fapt unul dintre cele mai dureroase clipe din viata unei mame.
Cu acest gand, ii invitam toti romanii sa dea share mesajelor #StrigatDeViata de pe site-ul Dorna.ro. Impreuna putem ajuta mai mult decat credem”
, spune Miruna Smeureanu (Director de Marketing, Coca-Cola Romania).

"O nastere prematura inseamna, de cele mai multe ori, o lupta intre viata si moarte. Din pacate, Romania este pe primele locuri in lume la acest capitol si, pe langa ajutorul pe care il oferim prin aparatura de specialitate, este nevoie ca aceasta campanie sa fie una de informare.
Este important ca mamele sa stie ce trebuie sa faca in timpul sarcinii, astfel incat sa nu ajunga in situatia de a naste mai devreme de termen. De aceea, facem apel catre oameni sa duca mai departe mesajul nostru si sa atragem atentia asupra acestui fenomen
", Gabriela Alexandrescu (Presedinte Executiv, Salvati Copiii Romania).

 

Aceasta este povestea copiilor nascuti prematur care pot fi ajutati printr-o actiune simpla - un share. Sprijinind schimbarea unei realitati dramatice, romanii contribuie astfel la constientizarea si preventia unui fenomen care ne poate afecta pe fiecare dintre noi. 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Subiecte

Sectiune



Branded


Related