[CIVIC 5D in haine noi] Florin Dinu: Dintre lucrarile mele, as putea "purta-o" pe oricare in functie de starea pe care o am

[CIVIC 5D in haine noi] Florin Dinu: Dintre lucrarile mele, as putea "purta-o" pe oricare in functie de starea pe care o am

Florin Dinu s-a inscris in CIVIC 5D Design Challenge provocat de un soi de nostalgie. Pasionat de masini fiind (a schimbat 9 in ultimii 3 ani, intre care si un Civic), la un moment dat si-ar fi dorit sa deschida un atelier de estetica specializat pe zona auto. Momentan, e proaspat absolvent de Arhitectura la Ion Mincu cu planuri in directia asta, asa ca lucrurile nu s-au asezat in prima directie. Deocamdata.

Din mainile lui Florin au iesit 3 propuneri de design cu care, ne spune el, a incercat sa puna in valoare formele deja puternice ale modelului. El a gandit un Civic 5D imbracat in 'blood camo', un design inspirat din pictura (plecat de la conceptul contrastului de cantitate) si inca unul, bazat pe ideea de glitch. Pentru fiecare, are cate-un context asociat:

Sa spunem ca "Blood Camo" e de drum lung, "The Glitch" e de purtat in timpul zilei, fiind mai energic, iar "Flood" e parfumul de seara.

Iar voi mai puteti inscrie pana lunea viitoare, dupa care focusul se indreapta catre etapa evaluarii. Pana atunci nu uitati de avizul juratilor: template-ul alb va gazduieste la fel de confortabil ideile grafice care evidentiaza cele 4 atribute principale ale Honda Civic 5D: Sportiv, High-Tech, Elegant si Performant. Brieful complet, daca v-a scapat, se gaseste chiar aici.

 

Despre tine si participarea la CIVIC 5D Design Challenge

Salut! Am 24 de ani si abia ce am terminat cu bine anul 4 la facultatea de arhitectura de interior din cadrul Universitatii de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu. Cu designul sunt de cand mi-am dat seama cum se foloseste un pix :)

Am decis sa ma inscriu in competitie pentru ca, la un moment dat, mi-am dorit sa deschid un atelier de estetica pentru masini, dar orientarea mea a deviat din diverse motive.

 

Abordarea briefului

Am plecat de la cerinta foarte concisa si m-am gandit initial doar la culoarea rosie.

"Blood Camo"  Avand in cap culoarea rosie, automat (poate ca e bine, poate ca e rau) m-am gandit la sange. Si mi-am dat seama ca nu am vazut niciun Civic care sa fie colantat cu camuflaj, ceea ce e ciudat din punctul meu de vedere: multe masini simbol din partea de rasarit au abordat varianta asta. 

De exemplu: Nissan Skyline, Mazda Rx7, Mitsubishi Lancer sunt cateva dintre modelele cunoscute pe care se intalneste acest motiv, doar ca in variatiile desert camo, urban camo, snow camo, forest camo.

"Flood"Aici am pornit de la un concept din pictura, anume, contrastul de cantitate. Pe o panza se pot gasi zone cu volum mare al culorii pentru a accentua ceva anume.

La aceasta masina nu am avut ce sa scot foarte tare in evidenta, ea are in sine forme puternice, pe care nu le poti accentua daca nu vrei s-o deformezi vizual. Asa ca am ales sa contrastez liniile drepte si puternice care pleaca din fata si urca spre spatele masinii, cu textura ce apare in momentul in care se alatureaza culori diferite.

"The Glitch" – Este un concept mai modern, nu are nevoie de prea multe explicatii. Glitch-ul nu e ceva la care te astepti, nu il poti anticipa. Este doar un zumzet, dureaza cat se aprinde si blitzul in timpul unei fotografii.

Singura dificultate a fost limitarea reprezentarii la o gama cromatica.

 

Preferate?

Dintre lucrarile mele, as putea "purta-o" pe oricare in functie de starea pe care o am. Sa spunem ca "Blood Camo" e de drum lung, "The Glitch" e de purtat in timpul zilei, fiind mai energic, iar "Flood" e parfumul de seara.

 

Iti plac masinile? Conduci? Personalitatea ta in trafic

Sunt pasionat de masini si de ce ofera acestea - nu ma refer la ideea de transport, ci la avansul tehnologic. Imi plac solutiile din ce in ce mai elaborate la nevoile actuale, dar si sa analizez "desenul" unei masini, sa o vad bine conturata, proportionata, cu un design care nu se demodeaza.

Conduc cam 50.000 km/ an. Am tot schimbat masinile, iar acum sunt la a 9-a; printre ele, am condus si o Honda Civic (din 2007, 2.2D), imi placea cum accelera. Exceptand masinile "exotice", am condus cam tot ce se poate si am cateva branduri preferate. 

 

Catre jurati si catre public

Publicului i-as transmite sa voteze modelul (grafic) de masina in care se vad ei.

Juratilor le transmit sa vizualizeze personalitatea masinii, personalitate care nu se vede privind la propriu masina, ci proiectand sentimentul pe care il ai cand folosesti masina in modul potrivit tie. De exemplu, oricine urca in Civic-ul pe care l-am avut spunea „ce nava-i asta? De unde o pornesc?”.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Dosare editoriale

Branduri

Oameni

Sectiune



Branded


Related