Cerc Bauhaus. O provocare artistică pentru elevii unui oraș fără teatru, cinema, galerii sau muzee

Cerc Bauhaus. O provocare artistică pentru elevii unui oraș fără teatru, cinema, galerii sau muzee

La Colegiul Național Costache Negri din Târgu Ocna zeci de elevi de gimnaziu testează tehnici artistice vechi de o sută de ani pentru a-și dezvolta mușchii creativității și antrena libertatea. Proiectul Cerc Bauhaus dezvoltat de Asociația 37 (Luiza Zamora, Irina Bălan, Alexandra Țuțuianu, Adrian Cristescu, Mihnea Cristescu, Șerban Bonciocat, Paul Danciu) este o adaptare a activităților de familiarizare derulate de echipa de agenți Bauhaus cu elevi din Berlin, după curiozitățile, nevoile și dorințele copiilor români.

Pe lângă principiile predate de Johannes Itten, Laszlo Moholy-Nagy și Joseph Albers care au pus bazele curentului Bauhaus, elevii din Târgu Ocna au alături artiști contemporani români precum Dan Perjovschi sau Lea Rasovsky care îi învață despre forme diferite de exprimare artistică și despre importanța artei sustenabile, benefică pentru mediu și comunitate.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

SectiuneBranded


Related