Global Records - creșteri semnificative în topuri, 2 milioane de euro investiți anual în producțiile și promovarea proiectelor sale

Global Records - creșteri semnificative în topuri, 2 milioane de euro investiți anual în producțiile și promovarea proiectelor sale

Industria muzicală din România este o piață aflată într-o continuă evoluție și consolidare, iar Global Records este label-ul cu cea mai dinamică și rapidă creștere. Prima platformă de entertainment full-service de la noi, Global Records investește anual 2 milioane de euro în producțiile și promovarea proiectelor sale, pentru a oferi publicului muzică de calitate, concepte de show originale, talente cool.

Cu o evoluție semnificativă pentru un label relativ tânăr, Global Records își adjudecă în acest moment rolul de lider în ceea ce privește topul pieselor difuzate pe posturile TV muzicale de la noi. Totodată, label-ul cunoaște o creștere și la nivelul difuzărilor pe radio, astfel că la începutul acestei veri a devenit lider în Top 100 airplay, timp de 7 săptămâni consecutiv.

Lider în topul difuzărilor muzicale

Muzica Global Records se aude peste tot, la radio, pe TV, în online. În topurile Mediaforest 7 din 10 piese apațin, în medie, în fiecare săptămână, Global Records, iar label-ul înregistrează creșteri semnificative și devine lider în topul difuzărilor pe cele mai importante posturi radio cu acoperire națională.

Muzica românească este la fel de apreciată și ajunge să aibă același număr de play-uri ca cea de afară, iar hituri semnate de artiști precum The Motans, Carla’s Dreams, INNA, Delia, Irina Rimes sau Minelli domină playlistul posturilor de radio alături de piese internaționale. La începutul acestei veri, Global Records a condus Top 100 airplay-uri, timp de 7 săptâmâni consecutiv.

În perioada analizată (18 mai – 6 iulie), aproximativ 24 % din muzica difuzată pe posturile de radio este semnată de Global Records. Ceea ce înseamnă că artiștii label-ului sunt în acest moment cei mai difuzați și ascultați artiști români pe radio. Astfel, din analiza Topului 100 airplay săptămânal reiese că cei mai difuzați artiști ai momentului sunt The Motans, Irina Rimes, Delia, Carla’s Dreams, INNA, Vanotek, Minelli, Sickotoy, toți artiști Global Records. Piesele care s-au auzit cel mai des la radio în această perioadă sunt „Poem” (The Motans feat. Irina Rimes), „Rămâi” (Delia feat. The Motans), „Mariola” (Minelli), „Te vas” (INNA), „Luna” și „Ne topim” (Carla’s Dreams), „Cherry Lips” (Vanotek feat. Mikayla), „Addicted” (Sickotoy feat. Minelli), „Touch me” (Antonia).

 

De la beat la hit

Cu un portofoliu larg de producători și compozitori, servicii integrate de producție muzicală, studiouri de înregistrare, producție video, project management, marketing si PR, radio & TV pluggers, licensing sau music publishing, Global Records este un business care și-a creat un model de operare de tip ecosistem.

Anual, label-ul investește 2 milioane de euro în producțiile sale audio-video și în promovare proiectelor sale. De la beat la hit, viața unei piese trece prin mai multe etape, integrate de Global Records într-un sistem in-house: artiști, compozitori și producători, studiouri proprii de înregistrare, sesiuni de creație pentru artiști și producători, echipe de producție video, project management, licențiere, campanii social media și digitale, publishing, legal, dar și un mix de marketing 360° și influencer marketing.

Evoluția pieselor Global Records pe radio și TV în piața muzicală românească este una semnificativă, label-ul cunoscând una dintre cele mai rapide și dinamice creșteri. Dacă în Top 10 piese ale anului 2017, conform Mediafrest, Global Records avea 4 piese, în 2018 label-ul este prezent în același top cu nu mai puțin de 7 piese. De asemenea, Global Records este lider absolut și la nivelul pieselor difuzate pe posturile TV muzicale, începând din 2018 și până în prezent. 

Sub brandurile Global Records, Global Booking și Global Talent United au luat naștere unele dintre cele mai difuzate piese românești, cele mai spectaculoase concerte sau campanii si proiecte speciale cu artiști. Printre evenimentele de top ale anului 2019 marca Global Records se numără „Nocturn”, primul concert Carla’s Dreams la Romexpo în fața a 8500 de oameni, un show senzațional cu scenă imensă, concept industrial, efecte pirotehnice, „The Motans Grand Concert” de la Arenele Romane, show magic cu o premieră la București prin sistemul de sonorizare D&B GSL, cel mai performant model de sunet, adus în țară special pentru acest eveniment, dar și primul concert 5GANG, un record absolut la Arenele Romane, cu 10.000 de spectatori, în două spectacole consecutive, sold out.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related