La multi ani noua, asa paradoxali cum suntem

La multi ani noua, asa paradoxali cum suntem

Stii ca poporul roman e paradoxal, pentru ca de ziua Marii Uniri, noi mancam mici. Si pentru ca desi ii spunem tricolorului rosu-galben-si-albastru, culorile sunt invers. Dar asa paradoxali cum suntem, lumea a inceput sa ne observe.

Romania nu e mai este atat de mica incat sa isi faca ziua in familie, acasa cu mama si cu tata, o matusa si doi verisori. Nu. La varsta de 101 ani la care am crescut si noi, ne facem ziua in oras, adica in lume, si ne deschidem complimentelor celorlalti.

Un trend rasarit de curand, ce poate fi incadrat in zona de gossip a politicii externe, a facut ca o serie de state sa ne surprinda cu o suma de delicateturi, cum zice un personaj a lui Caragiale, proiectand tricolorul in locuri reprezentative.

Adevarul e ca, daca vrei sa simti diversitatea umana nu te poti plimba intr-un loc mai potrivit decat in Times Square, New York, si cand pe panourile publicitare iti apare Happy National Day in cromatica mai sus amintita, nu te poti simti decat cel mai cel.

 

Si cand tricolorul tau se vede pe toti ce 829.8 de metri ai Burj Khalifa, ai pentru prima oara impresia ca un zgarie-nori, cel mai inalt zgarie-nori, nu te face sa te simti mic, dimpotriva.

Exemplele continua si in Ankara, Tirana, Dublin sau Rotterdam.

Altii, au avut alta abordare. De exemplu radio BBC 3 a schimbat definitiv perceptia britanicilor despre romani printr-un playlist de 6 ore cu muzica clasica, in care a introdus compozitii ale unor nume precum Enescu si Lipatti, printre Mozart si Brahms. That's the spirit, Britain, that's the spirit! 

Nici Centrul Ceh nu s-a lăsat mai prejos:

 

Insa, cea mai simpatica urare vine de la Ambasada Suediei in Romania, care pare ca ne-a adus un omagiu, cand de fapt si-a facut branding de tara:

 

In acest timp, unii romani au ales sa petreaca 1 Decembrie intr-un mod mai special:

 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Sectiune

Dictionar



Branded


Related