Centrul Ceh câștigă lucrarea lunii în Top 3 ADC*RO - August prin campania Some ”visited” us in 1968

Centrul Ceh câștigă lucrarea lunii în Top 3 ADC*RO - August prin campania Some ”visited” us in 1968

ADC România prezintă cele mai bune lucrări de Digital, Print, OOH și Experiential/BTL ale lunii august. Lucrarea lunii revine campaniei Some ”visited” us in 1968 a Centrului Ceh, care primește și primul loc la secțiunea OOH.

 

LUCRAREA LUNII

Lucrarea care a strâns în această lună cel mai mare număr de puncte este execuția celor de la Centrul Ceh, ca urmare a împlinirii a 50 de ani de la momentul istoric denumit „Primăvara de la Praga”.

Textul: Some ”visited” us in 1968. You did not. So visit us in 2018! este o apreciere către refuzul României de a invada Cehoslovacia în 1968. Echipa din spatele ideii este formată din Frantisek Zachoval (directorul Centrului Ceh) // Concept & Text și Andrei Turenici // Graphic Designer.

Arpad Rezi, membru ADC*RO & Co-Creative Director Mainstage declară:

„Un print foarte deştept! Typo simplu dar nu simplist, corect. Foarte british. Când l-am zărit pe Facebook mi-am zis un - zici că nu-i din România! Da’ puteam fi noi, ori albanezii. Te prinzi dacă n-ai chiulit la orele de istorie din a 12 -a. Print deştept pentru target asemenea. E ca o intervenţie de-ale lui Cornel Dinu într-o emisiune sportivă cu veşnicii invitaţi monosilabici în care vine el care compară strategia lui Mourinho cu cea a lui Napoleon din lupta de la Waterloo.”

 

DIGITAL

Primul loc al acestei categorii revine campaniei Chill Battle a celor de la Kubis Interactive pentru Ursus Cooler. Echipa care a stat la baza battle-ului de chill dintre Sergiu și Costel este formată din Alina Răduț & George Ștefan (Art Directors) și Alexandra Horvath & Ioana Negrea (Copywriters).

Pe locul doi se află O mamă la nevoie se cunoaște, un proiect CSR dezvoltat de agenția WOPA pentru Asociația Berarii României, cu Alex Coteţ care se pune în postura de mamă pentru a sublinia pericolul consumului de alcool la volan. Ideea aparține echipei: Andrei Deleanu (Copywriter) și Mihai Gheorghiu (Senior Art Director).

 

O menţiune în categorie merge către campania #SunaUnPrieten gândită de MRM România pentru Metropolitan Life. Ideea aparține echipei: Denisa Armașu (Senior Copywriter) și Răzvan Bănică (Art Director). #SunăUnPrieten încurajează persoanele să aleagă o asigurare așa cum vor ei și arată consecințele care apar în lipsa acesteia.

 

PRINT

Locul 1 aparține campaniei Filme pe care vrei să le vezi chiar dacă știi spoilerele pentru ediția a X-a a Festivalului de Film și Istorii de la Râșnov. Ideea creativă aparține agenției MullenLowe România, iar echipa a fost formată din Silviu Antohe (Art Director) și Mihai Costache (copywriter).

Al doilea loc revine etichetelor speciale pentru Sticlele Apa Nova Viitorul fără plastic, iar ideea creativă îi aparține lui Julien Britnic (Copywriter), cu Bogdan Petcu – Art Director. Pentru a atrage atenția asupra inițiativei de grijă pentru mediu, Apa Nova și cei doi creativi au imaginat o lume fără plastic.

Execuţia Red Cross – Soldier primeşte o menţiune în categoria de Print, o campanie pentru Crucea Roşie Română implementată de Valentin Ionescu (Art Director) și Radu Nantu (Copywriter) din partea MullenLowe România. 

 

OOH

Some "visited" us in 1968 a Centrului Ceh ocupă locul 1 și în secțiunea OOH.

Iar campania Filme pe care vrei să le vezi chiar dacă știi spoilerele, gândită de MullenLowe România pentru ediția a X-a a Festivalului de Film și Istorii de la Râșnov ocupă și locul II la această secțiune.

 

EXPERIENTIAL / BTL

Mențiune la această categorie primeşte agenția McCann Worldgroup România pentru Mastercard Tiny Home. Echipa formată din Mocanu Serban (Art Director) și Ruxandra Andrei (Copywriter) a venit cu o soluție creativă la problema observată de Mastercard: lipsa cazărilor în timpul festivalurilor de muzică.

Astfel că Mastercard și McCann Worldgroup România au transformat experiența participanților la festivalurile de muzică prin amplasarea unei case sustenabile chiar în inima festivalului, fie că vorbim de Electric Castle sau de SummerWell.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


ADC*RO

Art Directors Club Romania (ADC*RO) a fost infiintat in 2008 si reprezinta o asociatie non-profit, al carei obiectiv este acela de a promova si de a recunoaste excelenta in creativitate. Art Directors Club Romania... vezi detalii »

Kubis

KUBIS is a creative agency led by curiosity. Vigilant and open-minded, we feed our minds with science and our hearts with fiction. We like to go bold, we want to go big, and we like to go first. Our ideas are... vezi detalii »

WOPA

Suntem independenti.Nu vorbim tot timpul frumos, dar vorbim liber. Suntem locali.Poate nu avem director de creatie „din occident”, dar avem unul nascut in Colentina, care face publicitate de 16 ani,... vezi detalii »

MullenLowe

De 29 de ani in Romania, MullenLowe este o agentie de creatie, marketing si brand strategy, care isi propune sa isi pastreze mentalitatea de creativitate antreprenoriala si spiritul dinamic. Agentia se pozitioneaza... vezi detalii »

Campanii

Festivaluri

Subiecte

SectiuneBranded


Related