Fii o doamnă, au spus...

Fii o doamnă, au spus...

Ar trebui să zâmbești mai mult. Nu zâmbi străinilor. Fii mai feminină. Nu purta decolteu. Fusta e prea scurtă. Fii sexy. Ești provocatoare. Poartă tocuri. Ești prea elegantă. Ești delăsată. Ești vulgară. Ești prea grasă. Ești prea slabă. De ce nu mănânci nimic? Epilează-te. Dă-te cu ruj. Arăți obosită. Ai cearcăne. Ai burtă. Ai celulită. Ți s-au lăsat sânii. Ești prea agresivă. Ești isterică. De ce taci. Nu sta încruntată. Zâmbește. De ce nu faci copii. De ce nu te îngrijești. Fii o doamnă. 

De când ne naștem, asta auzim. De la mame și rude, iubiți, prieteni, colegi, străini, societate, la televizor, în reviste, pe stradă, pe Facebook: cum să fim, cum să nu fim, e prea mult, e prea puțin, nu e bine, nu e destul, ai grijă, bărbații vor asta și nu le place cealaltă, nu e potrivit pentru o fată să... Și apoi, peste toate, vin mesajele eliberatoare: Fii tu. Fii tu. Fii tu. Dar ce mai rămâne, ce spațiu mai poate fi ocupat între toate cerințele, așteptările, sfaturile care curg continuu? Nu știm, dar încercăm să îl găsim în fiecare zi. 

Înainte de 8 martie, de flori, bomboane, bijuterii și urări nepotrivite, un alt fel de cadou pentru femei. Un film scurt care amintește de ce e nevoie de o zi a femeilor.

Spotul "Be a Lady They Said", pentru revista Girls Girls Girls, este scris de Camille Rainville, narat de actrița Cynthia Nixon și regizat de Paul McLean:

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Sectiune

Dictionar



Branded


Related