Cum își petrece izolarea Cătălin Olaru, critic de film. Documentare Disney, disaster films & apocalipse cu Van Damme

Cum își petrece izolarea Cătălin Olaru, critic de film. Documentare Disney, disaster films & apocalipse cu Van Damme

Citind în diagonală cronicile de film, ai impresia că autorilor lor nu le plac prea mult filmele. Și se pare că nu suntem singurii care avem părerea asta. Din interiorul breslei, Cătălin Olaru sugerează același lucru. Pentru a fi un critic de film bun e important să nu scrii de dragul de a scrie, să nu confirmi în mod repetat prejudecăți, să nu mângâi pe cap cititorii, să scapi de grilele de interpretare ideologice. Și să îți placă filmele.

Cătălin își publică cronicile în presă (de specialitate sau generalistă) și pe site-ul său, pragulcritic.ro. A fost director artistic al festivalurilor Divan Film Festival și HipTrip Travel Film Festival, coautor al volumelor colective “Politicile filmului. Contribuţii la interpretarea cinemaului românesc contemporan” și “Filmul tranziţiei. Contribuţii la interpretarea cinemaului românesc nouăzecist” și a fost primul câștigător al bursei Alex Leo Şerban pentru critică de film. 

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related