Plan B, echipa de voluntari care creează echipamente open source. ”Când oamenii văd sens, lucrurile se întâmplă incredibil de repede în pofida haosului”

Plan B, echipa de voluntari care creează echipamente open source. ”Când oamenii văd sens, lucrurile se întâmplă incredibil de repede în pofida haosului”

Ingineri, medici, producători, oameni de HR, project manageri, comunicatori. O echipă de voluntari, creată adhoc, din diverse domenii, și-a unit eforturile pentru a contribui la lupta împotriva pandemiei. Totul a pornit de la Silviu Dovăncescu, inginer medtech, care a lucrat în ultimii 10 ani în domeniul inovației pentru soluții medicale, în divizia de cercetare a unei companii multinaționale, la universități și centre de cercetare medicală din Germania, Olanda, Anglia și SUA. Silviu a creat Plan B pentru a ajuta, cu expertiza pe care o avea, dotarea sistemului medical din România. După documentare și discuții cu specialiștii, a ajuns la soluția unei măști de snorkeling, cu două aplicații: una pentru cadrele medicale și una pentru pacienți. O firma de 3D printing locală a printat adaptoare după design-uri open source, iar echipa Plan B, ajunsă la aproape 50 de membri, vrea sa ajute dotarea mai multor spitale din Romania. Ei colaborează cu centre de cercetare, universități, Crucea Roșie, instituții medicale, asociații profesionale și industriale. 

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Sectiune



Branded


Related