Un gest pe cale de disparitie

Un gest pe cale de disparitie

Numele si cuvintele cu ”shake” in ele au fost intotdeauna pe placul tuturor. Sa ne gandim doar la ”Shakespeare”, ”milkshake” sau ”handshake”. Bine, altele nici nu prea sunt, dar Getty Images, spune ca s-ar putea sa ramanem si fara ultimul. Gestul prin care faceam cunostinta,  ne transmiteam starea unii altora sau pur si simplu ne conectam, este in pericol sa devina o amintire, asa ca brandul ii dedica o oda empatica, pe o succesiune de imagini stock care surprind ipostaze cu oameni strangandu-se de mana, gest la care, considera ei, ar trebui sa renuntam din ratiuni sanitare. In plus, isi indeamna clientii la folosirea precauta a imaginilor stock din aceasta categorie. 

Pana la urma, strangerea de mana era o clauza a unui contract social nescris. Iar daca vorbim despre asta, ne gandim ca exista si conceptul de contract verbal, prin care doua sau mai multe persoane merg pe incredere, fara sa mai apeleze la semnarea propriu-zisa a unui document. Un gentlemen-agreement. Bine, cel mai probabil si-ar fi strans mainile in aceasta situatie, dar poate ca abtinerea de la a mai da mana unul cu celalalt, implica o incredere mai mare intre oameni, asa cum implica un contract verbal, fata de unul scriptic.

Imnul de pe fundal duce totusi cu gandul la un formalism al strangerilor de mana, iar noi le pretuiam, cu totii, mai ales pentru spontaneitatea si intimitatea lor. Scenariul ca ar putea disparea pentru totdeauna, este cam distopic.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Branduri

Sectiune

Dictionar



Branded


Related