[A New Now] Maria Milea: Intotdeauna am avut o fascinatie pentru maini, compulsia de a ne mentine mainile ocupate este ceea ce ne face oameni

[A New Now] Maria Milea: Intotdeauna am avut o fascinatie pentru maini, compulsia de a ne mentine mainile ocupate este ceea ce ne face oameni

Cofetar, tehnician productie media, 3D artist si graphic designer. Cateva din laturile Mariei Milea, participanta "A New Now" Design Challenge by George, care se pot observa si in lucrarea eiComittment" este o reflexie a societatii, spune Maria. In 2020 e nevoie mai mult decat oricand sa ne raspundem unii altora cu responsabilitate, dar si sa continuam sa comunicam unii cu altii, in ciuda distantelor necesare. Asa ca Maria a desenat pe masca maini. Pentru ca gesturile spun de multe ori mai bine ceea ce simtim decat o pot face cuvintele.

Cartea lui Bruno Munari, "Speak italian: the fine art of the gesture" m-a facut sa inteleg cat de mult putem sa ne exprimam cu mainile, de cele mai multe ori, fara sa ne dam seama. Mainile ofera comunicarii o anumita intimtiate si expresivitate pe care uneori cuvintele esuaza sa o faca.

Imaginile si culorile, de asemenea, pot vorbi pentru noi. Aceasta este si misiunea acestei competitii, pana la urma: sa pastram conexiunea umana, chiar si prin simbolurile pe care le purtam pe masca. Aici poti vedea toate mesajele artistilor inscrise in designuri de masti. Pana pe 10 septembrie le poti vota pe cele care te-au impresionat. 

 

Scurtă biografie

Am 23 de ani si locuiesc in Bucuresti de aproximativ 4 ani. In prezent sunt 3D artist si graphic designer in cadrul Buzilan Digital Visualisation Studio.

In acte pot spune ca sunt tehnician productie media, dar si... cofetar. Am descoperit ca tot ce se intampla in laboratore si bucatarii este de-a dreptul fascinant si coplesitor in acelasi timp. Ma declar o gurmanda desavarsita, intotdeauna m-au atras diferite domenii, dar sectorul culinar va ramane mereu in sufletul meu.

Educatia si formarea mea profesionala au fost influentate cel mai mult de parinti, ma inspira in toate deciziile pe care le iau. Ai mei sunt si cu siguranta vor ramane cei mai de treaba oameni pe care ii cunosc.  

 

"A New Now" Design Challenge by George 

Am auzit de la un prieten de concursurile IQads, dar n-am apucat sa particip nicioadata. Mi-am propus ca la urmatorul proiect sa incerc, indiferent de provocare. "A new now" mi-a placut pentru ca permite un spectru larg de interpretari, se poate adresa palierului uman cat si tehnologic, dar mai mult decat atat, pune punctul pe momentul prezent pe care adesea il neglijam sub apasarea trecutului sau prinsi in meandrele planurilor de viitor.

Schimbarile nu mai au loc intr-un punct mai mult sau mai putin distant din viitor ci acum, de pe o zi pe alta. Acum este momentul in care trebuie sa actionam dar in acelasi timp, sa nu uitam sa ne si bucuram.

 

Procesul de creatie

Intotdeauna am avut o fascinatie pentru maini, compulsia de  a ne mentine mainile ocupate este ceea ce ne face oameni pana la urma. Cartea lui Bruno Munari, "Speak italian: the fine art of the gesture" m-a facut sa inteleg cat de mult putem sa ne exprimam cu mainile, de cele mai multe ori, fara sa ne dam seama. Mainile ofera comunicarii o anumita intimtiate si expresivitate pe care uneori cuvintele esuaza sa o faca.

Dupa ce am luat hotararea de "a lucra cu mainile" ideea s-a conturat imediat, reprezentare grafica fiind un gest aproape reflex.

 

Brieful

In brief am regasit o serie de idei cu care rezonez si in care cred. Masca a devenit intr-adevar un simbol al solidaritatii si al respectului fata de ceilalti. Da, poate fi neplacut uneori dar este un sacrificiu pe care il facem pentru binele tututror si numai impreuna putem depasi acest moment.

 

Obstacole

Eram sigura ca voiam sa ma adresez palierului uman, insa probabil cel mai dificil a fost sa gesesc tematica. Imi doream un simbol clar, usor de citit si interpretat cu un mesaj la fel de clar, ceva care sa transcenda bariere culturale, de varsta sau educatie.

 

Ce ai vrea sa stie publicul

Imi doresc ca oamenii sa vada in acest design un mesaj al carui ambasadori sa isi doreasca sa devina. Sa isi doreasca sa promoveze aceste valori care nu sunt noi dar de care avem nevoie mai mult ca niciodata: solidaritate, respect, grija fata de comunitate.

 

Relatia cu masca

Masca o folosesc de fiecare data cand ies din casa, nu numai in locurile aglomerate. Am inceput sa o port prin februarie. Initial, mi-am cumparat doua cutii de masti de unica folosintia, dar am aflat ulterior ca nu sunt biodegradabile/reciclabile, iar asta nu a facut decat sa incurajeze amplificarea poluarii, multe masti si manusi au devenit o amenintare majora si pentru viata marina, care era deja in declin, asa ca am optat pentru cateva masti reutilizabile. Din martie, am incercat sa ies numai la cumparaturi o data pe saptamana, am minimizat contactul cu prietenii, familia.

Nu e usor in pandemie, cred ca tuturor ne e cel mai dor de interactiunea umana cu care eram atat de obisnuiti.

 

Ce spune masca despre 2020

Anul 2020 ar simboliza, pentru cei mai multi dintre noi, rabdarea. Rabdarea ne ajuta sa ne atingem scopurile, iar anul 2020 are ca scop primordial sanatatea. A avea rabdare inseamna a fi capabil de a astepta calm in fata frustrarilor si cred ca asta este important acum, sa respectam reguli simple si sa ne dam seama de realitatea inconjuratoare.

Asteptam voturile voastre pentru a alege masca anului.
Vezi designurile propuse si voteaza-le pe cele care te-au impresionat.

[Votează aici masca anului]

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Dosare editoriale

Pozitii

Sectiune



Branded


Related