MOCAPP vrea să atragă o finanțare de 200.000 de euro prin equity crowdfunding pe SeedBlink

MOCAPP vrea să atragă o finanțare de 200.000 de euro prin equity crowdfunding pe SeedBlink

· Piata globală de Influencer Marketing s-a dublat în ultimii doi ani
· Compania vizează dezvoltare accelerată și extindere regională

MOCAPP, startup tech care facilitează derularea de campanii de marketing cu ajutorul influencerilor (Influencer Marketing) intenționează să investească 200.000 de euro în accelerarea dezvoltării businessului.

Finanțarea investiției va fi realizată printr-o campanie de equity crowdfunding activă din 27 octombrie pe SeedBlink, cea mai mare platformă dedicată startupurilor din Europa de Sud-Est. Suma va fi folosită pentru dezvoltarea de noi tool-uri pentru utilizatorii platformei, peste 800 în primul an, creșterea nivelului de interacțiune și a prezenței în regiune.

“MOCAPP este un proiect de business care a pornit de la nevoia profesioniștilor de a folosi tool-uri digitale în campaniile de marketing. Am început cu un Excel și cu o investiție proprie de 65.000 de euro. Ne-am construit apoi o echipă puternică, cu competențe avansate în digitalizare, am atras primele investiții, iar în 2019 am devenit platforma de Influencer Marketing cu cel mai mare grad de automatizare din România. Astăzi suntem un start-up tech validat de piață, cu contracte și campanii active și cu un potențial enorm de creștere regională”, spune Florin Grozea, fondator și CEO MOCAPP.

Platforma poate fi utilizata de către orice brand, companie locală sau multinațională, care vrea să își aducă produsele aproape de consumatori cu ajutorul influencerilor. MOCAPP le oferă clienților partea de research, automatizare a contractelor și a plăților, raportare, statistici și analiză de performanță, iar din 2020 asigură și audiențe auditate ale influencerilor, prin parteneriatul cu HypeAuditor.

”Noi am descoperit latura antreprenorială a lui Florin Grozea de mai bine de un an și am fost impresionați de consecvența și pasiunea lui de a construi MOCAPP, într-o perioadă în care piața de Influencer Marketing a luat un avânt fulminant. Inovarea prin automatizarea și tehnologizarea unor astfel de tooluri, plus cunoașterea foarte bună a pieței ne-au convins să susținem această rundă de finanțare pe SeedBlink." - a declarat Andrei Dudoiu, co-fondator și CEO al SeedBlink.

 

Viziune: campanii de marketing mai eficiente, în timp mai scurt

Valoarea pe care MOCAPP o aduce unei companii începe de la estimarea bugetelor, acces instant la cea mai mare bază de date cu influenceri din România, o economie de timp medie de 40%, respectiv costuri optimizate cu 8%-24%.

Platforma reunește în prezent peste 700 de influenceri din România, Republica Moldova și alte 5 țări și cuprinde peste 190.000 de data points (informații despre influenceri, link-uri, demografice, statistici, onorarii etc), instrumente de cercetare și implementare a campaniilor publicitare.

 

Dimensiunea pieței: peste 50% creștere anuală

La nivel global, piața de Influencer Marketing are un volum de peste 8 miliarde dolari, conform cifrelor disponibile în Europa și Statele Unite, și un ritm de creștere accelerat, dublându-și valoarea la fiecare doi ani. Piața din Centrul și Estul Europei va fi de ordinul sutelor de milioane de euro anual în 2024, cu o creștere susținută în fiecare an.

 

Planuri 2021: 400.000 euro derulați prin platformă

Planurile fondatorilor MOCAPP sunt ca la finalul lui 2021, platforma să ajungă la peste 2000 de influenceri din regiune și peste 1000 de colaborări între branduri și creatorii de conținut. De asemenea, se estimează că bugetele totale derulate prin platformă vor crește de la 180.000 de euro anul acesta, la aproximativ 400.000 de euro în 2021.

MOCAPP este o platformă de publicitate prin influenceri care deține propria tehnologie și cea mai mare bază de date de influenceri din România și Republica Moldova. Aplicația s-a lansat public în noiembrie 2019. În ultimele 12 luni, peste 800 de profesioniști au testat platforma și s-au derulat peste 300 de colaborări.

SeedBlink este cea mai mare platformă de equity crowdfunding din Europa de Sud-Est, atât din punctul de vedere al sumelor tranzacționate cât și al numărului de investitori, oferind celor interesați o metodă simplă de a investi în startup-uri inovative. Candidații preferați listați pe SeedBlink sunt startup-urile inovative cu tracțiune dovedită, cu un MVP deja testat, etice și având un model de afaceri clar, articulat, cu potențial de dezvoltare atât pe piața locală cât și pe piețele internaționale. Misiunea SeedBlink este să democratizeze investițiile în startup-uri și să dezvolte mediul antreprenorial inovator din regiune.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Pozitii

Sectiune



Branded


Related