Cinepub prezintă: Festivalul Internațional de Film Studențesc CineMAiubit, ediţia 24

Cinepub prezintă: Festivalul Internațional de Film Studențesc CineMAiubit, ediţia 24

CINEPUB.RO - cea cea mai importantă platformă de cinema românesc online, operată de agenția de publicitate GAV, pionier al marketingului cutural românesc - va transmite în exclusivitate și în premieră absolută Festivalul Internațional de Film Studențesc CineMAiubit #24. Publicul din întreaga lume va putea urmări în regim live și gratuit proiecțiile Festivalului începând de marți, 15 decembrie 2020.

Festivalul este organizat de Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică ‘’I.L.Caragiale’’ București (UNATC) și Fundația Cinemaiubit, având ca principal partener platforma CINEPUB.RO, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei (CNC), al Uniunii Cineaștilor din România (UCIN), DACIN SARA – Drepturi de autor în cinematografie și audiovizual și ICR.

CineMAiubit a luat ființă în 1996, la inițiativa regizoarei și profesoarei Elisabeta Bostan, decanul de atunci al Facultății de film și președintele Fundației Cinemaiubit. Este un eveniment de tradiție al UNATC - una dintre cele mai vechi școli de cinema din lume - al spațiului cultural și educațional românesc și al celui academic internațional, fiind locul unde au debutat cunoscute nume ale filmului românesc contemporan, mulți dintre ei personalități ale cinematografiei mondiale  precum Cristian Mungiu, Călin Peter Netzer, Corneliu Porumboiu, Adina Pintilie, Ivana Mladenovic, Iulia Rugină, Cătălin Mitulescu, Cristian Nemescu, Tudor Cristian Jurgiu, Dana Bunescu, Marius Panduru, Oleg Mutu.

 

CineMAiubit este evenimentul de suflet al școlii românești de film, așteptat de noi, an de an, cu bucurie, precum Sărbătorile de iarnă!  CineMAiubit este mai mult decât un festival, acționând ca o platformă educațională cu rol de catalizator în educația universitară cinematografică și acum, prin parteneriatul cu CINEPUB.RO, accesibil publicului cinefil din întreaga lume.”, Doru Nițescu, Președintele Senatului UNATC și Director al festivalului.

 

”Aniversăm 70 de ani de la înființarea UNATC, una dintre cele mai vechi școli de teatru și film din lume. În an aniversar și în perioadă de pandemie, de criză socială, economică și nu în ultimul rând morală, ne-am gândit - așa cum știm și putem noi – să bucurăm mintea și sufletul spectatorilor din întreaga lume. Vă prezentăm așadar, pe CINEPUB.RO, prima ediție online CineMAiubit, cu premiere cinematografice ale  studenților de la 24 de școli de film din întreaga lume.”, Liviu Lucaci, Rector UNATC.

 

CINEPUB este o platformă de distribuție în regim legal a operelor cineaștilor independenți sau ale celor care fac parte din patrimoniul național și/sau internațional, fondată în 2015 de profesorul și cineastul Lucian Georgescu. CINEPUB este o arhivă vie de film, una dintre cele mai ample în online la nivel mondial, accesibilă 24/24, în regim gratuit, în live streaming și cu o premieră săptămânală, joi seara. CINEPUB este un militant (unic în România și Europa Centrală și de Est) al conceptului de open data în artă, un model alternativ de distribuție a operelor audiovizuale, diferit prin spiritul său liber, total independent: comercial, politic, ideologic.

 

Cinepub este onorat să găzduiască în exclusivitate producțiile uneia dintre cele mai vechi școli de teatru și film din lume precum și cele ale școlilor partenere, reunite într-unul dintre cele mai importante festivaluri de cinema studențești - CineMAiubit.  CINEPUB își afirmă astfel, încă o data, misiunea de promovare a conceptului de open data în cultură și artă, concept aparent iluzoriu astăzi, cu siguranță normalitate  într-un viitor apropiat.”, Lucian Georgescu, președinte și fondator CINEPUB.

 

Festivalul este structurat în două secțiuni competitive, cu filme din 24 de țări: Competiția internațională și Competiția românească. De-a lungul a cinci zile de proiecții, publicul din toate colțurile lumii va avea ocazia să descopere pe marele ecran o paletă largă de viziuni cinematografice originale, din zone culturale diferite, aparținând unora dintre cei mai promițători actuali studenți, viitori autori de film, precum și să ia pulsul viitorului cinemaului românesc.

Juriul festivalului este compus din personalități din țară și străinătate:

- regizoarea, producătoarea și inițiatoarea de festivaluri Suzy Gillett – președinte (Marea Britanie)
- criticul și istoricul de film  Janka Barkoczi (Ungaria)
- actrița Alina Grigore (România)
- organizatoarea festivalului Early Bird Sofia, Nora Angelova (Bulgaria)
- regizorul Andrei Gruzsniczki (România)
- monteurul de film și profesorul Davor Svaic (Croația)
- directorul de fotografie Tudor Vladimir Panduru (România)

În paralel cu secțiunile competitive, CineMAiubit se definește anul acesta și ca o foarte puternică platformă educațională, cu proiecții speciale (selecții din filmele premiate la ediția anterioară și cele din ciclul Arhiva Activă: filme de patrimoniu din filmoteca UNATC, restaurate și redate publicului) și workshop-uri care reunesc nume impotante din cinematografia mondială: Melissa Leo, Herve Schneid, Jaroslaw Kaminski, Rebekah Jorgensen, Csaba Bollok, Cristian Lolea, Suzy Gillett.

Programul festivalului poate fi consultat pe CINEPUB.RO și pe festival-cinemaiubit.ro, precum și pe paginile de Facebook: CINEPUB, CINEMAIUBIT și UNATC.

Filmele sînt disponibile doar în regim live, ca proiecții unice, așa că vă rugăm... fiți prezenți în ”sală” la timp!

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related